ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ξεκινά με 85-88 λεπτά το λίτρο η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, 

«Πρεμιέρα» στην τιμή των 85-88 λεπτών το λίτρο αναμένεται να κάνει την Τετάρτη το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ακριβές σχέδιο διάθεσης, ούτε πώς θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης.

Ασαφής είναι ακόμα η διαδικασία που θα χορηγηθεί το επίδομα, ούτε έχει ξεκαθαριστεί αν θα περικοπεί στο 50% όπως προβλέπει το μνημόνιο ή θα καταργηθεί πλήρως ή αν θα γίνουν αλλαγές στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους. Μιλώντας με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, εξετάζονται διάφορα σενάρια και αναμένεται η απόφαση να ληφθεί από την επόμενη εβδομάδα. 

Μεταξύ των σεναρίων είναι να διατηρηθεί ως έχει το επίδομα θέρμανσης αλλά το ποσό να μειωθεί κατά 50% από τα 35 λεπτά στα 17,5 λεπτά. Και έτσι οι δικαιούχοι θα αγοράσουν πετρέλαιο μεταξύ 67 και 70 λεπτά το λίτρο.

Επίσης, εξετάζεται το σενάριο να μη μειωθεί το ύψος της επιδότησης, αλλά να αλλάξουν τα κριτήρια για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, ώστε το συνολικό ποσό που θα διατεθεί να είναι μειωμένο κατά 50%. Έτσι μειώνονται οι δικαιούχοι σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο η τιμή θα διαμορφωθεί μεταξύ 50 και 53 λεπτών το λίτρο.

Η εναλλακτική πρόταση, η οποία είναι παρόμοια με εκείνη των βενζινοπωλών, ...... Περισσότερα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου