Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη επιτροπή έχει προτείνει την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, με μείωση της βασικής σύνταξης στα 360 ευρώ και την καταβολή της με βάση το κριτήριο της ιδιοκτησίας.

Το γράμμα με την 45αρα σφαίρα , αλλά και τις απειλές το έλαβε η Αντιπρόεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου και πρόεδρος της «επιτροπής σοφών» Άννα Λιγωμένου, κινητοποίησε την ειδική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Έλληνες αστυνομικοί συνδέουν την σοβαρή απειλή που δέχθηκε η Κ.Λιγωμένου με τις πρωτοβουλίες της στην «επιτροπή των σοφών», πριν από λίγες ημέρες , όταν πρότεινε την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Συγκεκριμένα η ίδια πρότεινε την συγχώνευση των συνταξιοδοτικών ταμείων, την μείωση της βασικής σύνταξης στα 360 ευρώ και την πληρωμή της σύνταξης με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια .
Η πρωτοβουλία της κυρίας Λιγωμένου συνάντησε την έντονη κριτική της ελληνικής κοινωνίας, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν λαμβάνει υπόψη της τις προτάσεις αυτές, τονίζει το άρθρο.
«Είστε ο δολοφόνος των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων του λαού μας. Καταλαβαίνεις τώρα τι σημαίνει φόβος», αναφέρει το σημείωμα που συνόδευε την 45αρα σφαίρα . Στο τέλος του κειμένου υπήρχε ένα κόκκινο αστέρι, παραπέμποντας στην γνωστή οργάνωση 17Ν .
Ο φάκελος παραδόθηκε μαζί με άλλους φακέλους με το ταχυδρομείο χωρίς να κινήσει τις υποψίες κανενός. Οι αξιωματικοί της ελληνικής υπηρεσίας ασφάλειας και της εγκληματολογίας, θα προσπαθήσουν να πάρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, από τον φάκελο .
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες δέχθηκαν απειλές και τα άλλα μέλη της «επιτροπής σοφών».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,η τρομοκρατία και οι απειλές κατά της ζωής ανθρώπων αποτελούν πράξη ποινικά και κοινωνικά κολάσιμη . Όποιος , οι όποιοι έκαναν αυτήν την πράξη θα πρέπει να βρεθούν και να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.
Η ουσία όμως των προτάσεων της επιτροπής των Σοφών για το συνταξιοδοτικό, αποδοκιμάστηκαν από το σύνολο των Ελλήνων. Το πρόβλημα για όλους αυτούς που προτείνουν κάτι τέτοιο, είναι ότι άλλο πράγμα η μεταρρύθμιση, και άλλο η σύνταξη « φιλοδώρημα» .Σε καμία περίπτωση δεν ζει κάποιος με 360 ευρώ , πληρώνοντας φόρους, και διατηρώντας ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.