Η βάση βρίσκεται 500 μέτρα κάτω απο την επιφάνεια της γης, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του BBC World Mehrzad Kohanrouz. Τα πρώτα πλάνα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης απο την υπόγεια βάση πυραύλων των Φρουρών της Επανάστασης βλέπουν την δημοσιότητα μόλις τρεις ημέρες μετα την πυραυλική δοκιμή ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου ακριβείας.
«Ο πύραυλος τυπου Emad μπορεί να πλήττει στόχους με υψηλό επίπεδο ακρίβειας» και να τους καταστρέφει, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας του Ιράν Hossein Dehghan.
Το βίντεο της βάσης πυραύλων δείχνει τις υπόγειες σήραγγες να ειναι γεμάτες με πυραύλους, αμυντικο υλικό, αλλά και Ιρανούς στρατιώτες. Η σήραγγα που εμφανίζεται στην ιρανική τηλεόραση είναι μόνο μία από τις πολλές που υπάρχουν σε τέτοιες βάσεις στο Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις του Στρατηγού Amir Ali Hajizadeh, διοικητή του τμήματος αεροδιαστημικής του IRGC.
«Οι βάσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι εγκατεστημένες και σε ετοιμότητα κάτω από τα ψηλά βουνά σε όλες τις επαρχίες και πόλεις της χώρας,» ειπε ο Hajizadeh.

Ο Hajizadeh δήλωσε επίσης ότι ενώ το Ιράν δεν ειναι πρόθυμο να ξεκινήσει κάποιο πόλεμο «Αν οι εχθροί κάνουν λάθος, οι βάσεις οπου βρίσκονται οι πυραυλοι θα εκραγούν σαν ηφαίστειο από τα βάθη της γης.»
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε οτι η δοκιμή του πυραύλου Emad απο το Ιράν πιθανότατα παραβίασε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι θα “προσπαθήσει να διακόψει τη συνεχιζόμενη πρόοδο του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων τους.”