ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοινώθηκε το Διακλαδικό Κέντρο Εξωσωματικής στο ΝΝΑ - Πότε και πως θα λειτουργεί

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, 

Θετική εξέλιξη για το διακλαδικό κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης στο NNA. Όπως είχε γράψει το Onalert.gr από τον Οκτώβριο
το σχέδιο είναι έτοιμο εδώ και πάρα πολύ καιρό , το επανέφεραν στον νέο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη ο οποίος το ενέκρινε αμέσως όπως και ο ΥΕΘΑ.



Το Διακλαδικό Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης μπορεί να λειτουργήσει και να είναι οικονομικά βιώσιμο. Αυτό αναφέρεται στην μελέτη που έχει γίνει για τη λειτουργία του. 

Σύμφωνα με ανκοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
“Στο πλαίσιο μέριμνας για το προσωπικό των ΕΔ ξεκίνησε στα τέλη μηνός Νοεμβρίου 2015, κατ’αρχάς σε συμβουλευτικό ρόλο, η λειτουργία διακλαδικού εξωτερικού εξειδικευμένου ιατρείου υπογονιμότητας στη γυναικολογική κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), με σκοπό την έγκαιρη διερεύνηση, διάγνωση, και αντιμετώπιση των προβλημάτων υπογονιμότητας σε γυναίκες. Παράλληλα, με τη συνεργασία της ουρολογικής κλινικής ΝΝΑ, θα  γίνεται διερεύνηση και θεραπεία προβλημάτων υπογονιμότητας σε άνδρες.
Το εξειδικευμένο αυτό ιατρείο έχει επίσης ως σκοπό να συμβουλεύει, στο πλαίσιο προγενετικού ελέγχου, τα νέα ζευγάρια. 
Το ιατρείο στην παρούσα φάση, θα λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τρίτη και Τετάρτη στο εξωτερικό γυναικολογικό ιατρείο του ΝΝΑ κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης (Τ/Φ επικοινωνίας: 210-7261613-4-5, 210-7261606, 210-7261000).
Η λειτουργία του εν λόγω ιατρείου αποτελεί την πρώτη φάση υλοποίησης της σχεδιαζόμενης από το ΓΕΕΘΑ διακλαδικής Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) στο ΝΝΑ”.

Αυτή τη στιγμή όσες γυναίκες στρατιωτικοί ή γυναίκες που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, πληρώνουν το ελάχιστο 2500 ευρώ για κάθε προσπάθεια που κάνουν να αποκτήσουν παιδί. Το ποσό επαναλαμβάνουμε είναι το ελάχιστο και είναι γνωστό ότι σπάνια πετυχαίνει η πρώτη εξωσωματική. Απ΄ αυτό το ποσό το προσωπικό παίρνει πίσω το πολύ… 400 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου