Οι Τούρκοι επισημαίνουν ότι η νήσος Κίναρος είναι μια νησίδα κοντά στο νησί της Αμοργού.
Στην συνέχεια όμως Τούρκος  αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα SABAH ,  ότι η Τουρκία είχε εκδώσει ΝΟΤΑΜ  απαιτώντας από το ελληνικό ΓΓΕΘΑ , ότι «η Ελληνική επιχείρηση διάσωσης ήταν μέσα στην περιοχή έρευνας και διάσωσης που ανέφερε η προηγούμενη τουρκική οδηγία, και  όλες οι προσπάθειες θα έπρεπε  να συντονίζονται με τις τουρκικές αρχές. !!!!
Την ώρα δηλαδή κατά την οποία όλες οι ελληνικές αρχές προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα συντρίμμια ου ελικοπτέρου και να προλάβουν τυχόν επιζώντες , η Τουρκία προκαλούσε για μια φορά ακόμη.
Το περιστατικό μόνο τυχαίο δεν είναι . και εντάσσεται στις προσπάθειες της Άγκυρας να «βάλει πόδι» επίσημα στο ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος δια μέσου της έρευνας και της διάσωσης.
Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι η πρόκληση της Τουρκίας θα έχει και « εφιαλτική» συνέχεια με δηλώσεις ακόμη και της ανωτάτης τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Ο διαχωρισμός του Αιγαίου αποτελεί πάγια επιδίωξη του  τουρκικού  κράτους  και έχει ως στόχο την υφαρπαγή των ελληνικών κοιτασμάτων πριν αυτά «δεσμευτούν» σε κάποιο μνημόνιο .
Αναμένουμε κλιμάκωση των προκλήσεων από τουρκικής πλευράς , πιθανόν λόγω σχεδίου που έχει εκπονηθεί από το γενικό επιτελείο στην Άγκυρα.
Εμείς απλά υπενθυμίζουμε από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, άρθρο με τίτλο: ΚΙΝΔΥΝΟΣ- Τοποθετούν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου «Koral» απέναντι από τα νησιά μας οι Τούρκοι!, με το οποίο είχαμε προειδοποιήσει για την  τοποθέτηση χερσαίων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου CORAL, στις μικρασιατικές ακτές απέναντι από τα νησιά μας,  για λογαριασμό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας!
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο  σύστημα ηλεκτρονικών πληροφοριών ( εντοπισμού , καταγραφής , ραδιοσυχνοτήτων)  SIGINT, καθώς και ένα σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών μεγάλης εμβέλειας , εναντίον της χώρας μας.
Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές δυνάμεις που εδρεύουν  στα νησιά  «πρώτης γραμμής»( Χίος , Μυτιλήνη , Ρόδος, Κως, Κάρπαθος,Λήμνος, Σαμοθράκη, Καστελόριζο)    θα είναι οι κύριοι» αποδέκτες» των εκτεταμένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Οι Τούρκοι θα μπορούν να « παρεμβάλουν « και να παρακολουθούν   τις επικοινωνίες μας ,  τις πτήσεις της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας,  αλλά και  πολιτικές πτήσεις!