ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. VIDEO

ΠΗΓΗ : "    " 

 
12
 
0
πνιγμος παιδιου
από την Ελένη Βασιλοπούλου, δημοσιογράφο
Ο φόβος κάθε γονέα είναι ο πνιγμός. Από τη πρώτη στιγμή που γεννιέται οι γονείς ελέγχουν το μωρό μη κάνει αναρρόφηση, η μητέρα κατά τον θηλασμό έχει τη σκέψη στο νεογέννητο (αν και η διαδικασία του θηλασμού δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για να πνιγεί το μωρό, ίσα-ίσα είναι απόλυτα ασφαλής), επίσης, με κάθε τάισμα ή με το πρώτο βήξιμο, ο πανικός είναι εκεί και είναι ο πιο κακός σύμβουλος.

Τι γίνεται όμως όταν το παιδί μπουσουλάει, παίζει και βάζει τα πάντα στο στόμα;
Ο πνιγμός από αντικείμενο είναι ένας μόνιμος «τρόμος» κάθε γονέα για το παιδί του που τον συνοδεύει για πολλά χρόνια.
Το βίντεο δημιουργήθηκε από τον βρετανικό φορέα Υγείας, St John Ambulance, ο οποίος έχει ως κεντρικό του σκοπό να ενημερώνει το ευρύ κοινό επάνω σε απλά, πρακτικά θέματα που σώζουν ζωές ή κάνουν καλό στην υγεία.
πνιγμος παιδιου 1
Τι πρέπει να κάνετε στο παιδί σας όταν αντιληφθείτε ότι πνίγεται από κάποιο αντικείμενο;
Πρέπει να το πάρετε μπρούμυτα στα πόδια σας με ελαφρά κλίση σώματος προς τα κάτω και να το χτυπήσετε στην πλάτη, για να βοηθήσετε το αντικείμενο να “ανέβει” στον οισοφάγο του.
Στην συνέχεια πρέπει να το γυρίσετε ανάσκελα διατηρώντας την ίδια κλίση στο σώμα του και να πιέσετε το διάφραγμα με τα δάχτυλά σας. Αυτό θα προκαλέσει μια αυτόματη αντίδραση και το παιδί θα βήξει/φτύσει προς τα έξω το αντικείμενο.
Δείτε το βίντεο από το St John Ambulance:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου