ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Καταρρίπτεται – ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη μέσω κινητής τηλεφωνίας

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καταρρίπτεται – ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη μέσω κινητής τηλεφωνίας
    Δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι κάποιος απατεώνας μπορεί να πάρει τον έλεγχο του τηλεφώνου σας αν πληκτρολογήσετε #90 ή 09#. Η προειδοποίηση στο δημοσίευμα δεν ισχύει, για κανένα σύστημα κινητών τηλεφώνων. Μπορεί να είναι αλήθεια για ορισμένους τύπους εσωτερικών τηλεφωνικών κέντρων σταθερών γραμμών, που έχουν ρυθμιστεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι αλήθεια για τα κινητά τηλέφωνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη μέσω κινητής τηλεφωνίας

    Το γνωστό και πολύ παλιό δημοσίευμα, γράφει:
    Αν τηλεφωνήσει στο κινητό σας κάποιος που θα σας πει ότι είναι  τεχνικός εταιρείας, ότι κάνουν έλεγχο στο τηλέφωνό σας και ότι θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό :ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ .
    Πρόκειται για κάποια εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή, η οποία μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αριθμούς, μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και παίρνουν τηλέφωνα με δική σας χρέωση . Επίσης, αν σας στείλουν μήνυμα από μια εταιρία με αριθμό 54300 , μην το ανοίξετε, γιατί σας θεωρούν αυτόματα πελάτη και σας στέλνουν καθημερινά μηνύματα που τα χρεώνουν με 1,6 Εuro το καθένα!
    ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ….ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ
    Μας αρέσει που γράφει «Νέα απάτη μέσω κινητής τηλεφωνίας«. Είναι ένα από τα παλιότερα μηνύματα φάρσες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Το ψευδές μήνυμα, που κυκλοφόρησε αρχικά με αλυσιδωτό email, πριν από το 2000, υπάρχει σε αρκετές διαφορετικές εκδόσεις. Το hoax κυκλοφορεί πρίν από το 2000 και αναπαράγεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι σήμερα. Στην παλιότερη έκδοση στα ελληνικά (2005) που μπορέσαμε να βρούμε, απουσίαζε η προειδοποίηση  για το μήνυμα sms από τον αριθμό 54300.

    Η ξενόγλωσση, αρχική έκδοση, άρχισε να κυκλοφορεί το 1998 και παραλλαγές αυτού του αρχικού μηνύματος, κυκλοφόρησαν σε πολλές χώρες. Παρά το γεγονός ότι η αρχική έκδοση του μηνύματος βασίστηκε σε πραγματικό γεγονός, οι πληροφορίες στις πιο πρόσφατες εκδόσεις είναι ψευδής, για όλους τους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Μόνο οι χρήστες τηλεφωνικών κέντρων επιχειρήσεων ή  οργανισμών (σταθερά τηλέφωνα), που απαιτούν να πιέσετε το πλήκτρο 9 για να ανοίξει η εξωτερική τηλεφωνική γραμμή και το τηλεφωνικό κέντρο θα πρέπει να  επιτρέπει να συνδεθούν δύο εξωτερικές γραμμές,  θα μπορούσαν να εξαπατηθούν με αυτόν το τρόπο, αλλά αυτό δεν ισχύει για τα κινητά τηλέφωνα, σε καμιά περίπτωση.  Οι νέες εκδόσεις του προειδοποιητικού μηνύματος – δημοσιεύματος που αναφέρουν το γραπτό μήνυμα sms από τον αριθμό 54300, δεν ισχύει, γιατί σύμφωνα με την νομοθεσία οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να σου στείλουν ένα κωδικό (νούμερο) που θα πρέπει να το στείλεις πίσω από το κινητό σου τηλέφωνο για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία, γραπτών μηνυμάτων.
    Η απάτη λειτουργεί μόνο σε τηλεφωνικά κέντρα PBX ή PABX που επιτρέπουν να συνδέσετε δύο εξωτερικές γραμμές, και μια προειδοποίηση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της FCC. Το τηλεφωνικό κέντρο θα πρέπει να έχει ρυθμιστεί ώστε να επιτρέπει μια εξωτερική κλήση να διαβιβαστεί σε μια εξωτερική γραμμή, κάτι που τα περισσότερα τηλεφωνικά κέντρα δεν επιτρέπουν, για προφανείς λόγους.
    Όπως θα έχετε καταλάβει, η οποιαδήποτε αναφορά για κινητά τηλέφωνα και μηνύματα είναι εντελώς ψευδής και δεν θα πρέπει να την παίρνεται στα σοβαρά.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου