ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ροτβάιλερ: Οι πρώτοι φύλακες των Ρωμαίων.

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ 

Ροτβάιλερ: Οι πρώτοι φύλακες των Ρωμαίων.
Με αφορμή το θλιβερό γεγονός στην Κοζάνη, πρέπει να τονισθεί ότι τα ΣΚΥΛΙΆ ΔΕΝ ΦΤΑΊΝΕ, γιατί είναι ζώαΟι άνθρωποι φταίνε !
Η συγκεκριμένη ράτσα, όπως και αρκετές άλλες, δεν είναι κατοικίδια που εκκολάπτουν τις φιλοδοξίες των ιδιοκτητών τους.
Δεν ‘’ανεβαίνεις’’, όταν έχεις Ροτβάιλερ ή κάτι ανάλογο.
Απλώς, αποδεικνύεις την ελαφρότητά σου !
    Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ώρες για τα σκυλιά της ράτσας Ροτβάιλερμετά τη φονική επίθεση τέτοιων σκύλων στο άτυχο 5χρονο αγοράκι στηνΚοζάνη, που έχει σοκάρει τους πάντες. Ας γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα την ιστορία της συγκεκριμένη ράτσας που μας απασχολεί προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

    Η συγκεκριμένη ράτσα θεωρείται από τις αρχαιότερες και χρονολογείται από την εποχή που οι Ρωμαίοι κυριαρχούσαν στην Ευρώπη. Οι θρύλοι των Ρωμαίων που έφευγαν σε εκστρατείες που διαρκούσαν μήνες, σε διάφορες και αφιλόξενες περιοχές συνοδεύονταν από μεγάλα σκυλιά, κάποια από τα οποία ήταν οι προγονοί του Ροτβάιλερ. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν τα σκυλιά αυτά για να συνοδεύουν και προστατεύουν τα κοπάδια με πρόβατα και βοοειδή, καθώς μετακινούνταν από τη μια περιοχή στην άλλη. Πολλά από τα σκυλιά έμεναν πίσω και χρησιμοποιήθηκαν από τους ντόπιους σε διάφορες εργασίες. Σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στην Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία υπάρχουν ράτσες που σίγουρα προέρχονται από τα σκυλιά των Ρωμαίων. Ιδιαίτερη ομοιότητα με τα Ροτβάιλερ έχουν το Μεγάλο Ορεινό Σκυλί Ελβετίας και το Ορεινό Σκυλί Βέρνης.
Από που προέρχονται
    Το Ροτβάιλερ προέρχεται από το Ροτβάιλ, μια μικρή πόλη της Νότιας Γερμανία, απ' όπου πήρε και το όνομά του. Η πόλη εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εμπορίου βοοειδών την περίοδο
του μεσαίωνα. Εκείνη τη περίοδο στην πόλη πραγματοποιούνταν συχνά πολύ μεγάλες αγορές βοοειδών και τα σκυλιά αυτά κλήθηκαν τόσο να οδηγούν τα ζώα, όσο και να προστατεύουν τους εμπόρους από τους ληστές που είχαν βάλει στο στόχαστρο τους την έντονη οικονομική δραστηριότητα της πόλης. Οι έμποροι γρήγορα κατάλαβαν ότι τα δυνατά, γενναία σκυλιά που μοιάζουν πολύ με τα σημερινά Ροτβάιλερ ήταν εξαιρετικά στη δουλειά τους, και λίγοι ήταν εκείνοι που δε συνοδεύονταν από ένα. Επιπλέον, αυτά τα σκυλιά έδειξαν επίσης τεράστια αφοσίωση και γενναιότητα.
Η διάσωσή τους
    Τα επόμενα χρόνια όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο καλά για τα Ροτβάιλερ και λίγο έλειψε η ράτσα να εξαφανιστεί. Η πόλη έχασε την αίγλη του εμπορίου καθώς απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις ζώων από το δρόμο και έτσι κανείς πια από τους εμπόρους, τους αγοραστές και τους χασάπηδες δε χρειαζόταν αυτά τα σκυλιά, τα οποία θα

είχαν εκλείψει αν δε βρισκόταν το 1907 μια ομάδα από λέσχες αναπαραγωγής που έβαλαν στόχο να εδραιώσουν τα Ροτβάιλερ, ενώ είχαν απομείνει ελάχιστα καθαρόαιμα. Μετά από τις προσπάθειες το Ροτβάιλερ αναγνωρίστηκε επίσημα από τοAmerican Kennel Club το 1935 και ένα χρόνο αργότερα, ταΡοτβάιλερ εκτέθηκαν στη Βρετανία σε διεθνής διαγωνισμούς. Το1966, ένα ξεχωριστό μητρώο άνοιξε για τη ράτσα. Στην πραγματικότητα, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η δημοτικότητα του ροτβάιλερ εκτινάχθηκε στην υψηλότερη όλων των εποχών.
Το σήμερα
    Το Ροτβάιλερ άρχισε να εξαπλώνεται σε όλη την Γερμανία και σύντομα κέρδισε τις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων και σε άλλες χώρες, ενώ σήμερα δεν υπάρχει χώρα της Ευρώπης χωρίς την ύπαρξη των συγκεκριμένων σκυλιών. Μάλιστα, σε πολλές χώρες η συγκεκριμένη ράτσα είναι ανάμεσα σε αυτές που εκτρέφονται περισσότερο. Στις μέρες μας οι εκτροφείς τουΡοτβάιλερ έχουν σαν στόχο ένα σκυλί με άφθονη

δύναμη, μαύρη επικάλυψη με σαφώς καθορισμένα μαύρο πλούσιο χρώμα με πυρήνες σημάνσεις, του οποίου η ισχυρή εμφάνιση δεν στερείται αρχοντιάς και η οποία είναι εξαιρετικά κατάλληλη για να είναι αυτός ο σκύλος, σκύλος σύντροφος, σκύλος υπηρεσιών και σκύλος εργασίας.


ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου