ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Μείωση επιτοκίων από την Εθνική Τράπεζα

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

05/05/2016
Τη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, σε συνέχεια της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για περικοπή του βασικού επιτοκίου του ευρώ κατά 5 μονάδες βάσης στο 0%.

Ειδικότερα, μετά την από 16 Μαρτίου 2016 μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Εθνική Τράπεζα προχωρεί από την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 σε περιορισμένη μείωση, κατά μέσο όρο 0,02 της μονάδας, των επιτοκίων καταθέσεών της.
Επισημαίνεται ότι η μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ, κατά 0,05 της μονάδας, έχει ήδη ενσωματωθεί στα επιτόκια των δανειακών και καταθετικών λογαριασμών που συμβατικά συνδέονται με αυτό.
Αναλυτική πληροφόρηση, αναφορικά με τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων σε ισχύ, παρέχεται στα καταστήματα και την ιστοσελίδα της τράπεζας (www.nbg.gr).
Υπενθυμίζεται πως σε ανάλογες μειώσεις στα επιτόκιά τους έχουν προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank από τον περασμένο μήνα.
Ο τρέχον κύκλος περικοπών θα κλείσει με τις μειώσεις επιτοκίων που έχει ήδη προαναγγείλει η Alpha Bank και θα εφαρμοστούν στις 21/5.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου