ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Δε θα δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων .

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Δε θα δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων .
    Έκκληση στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν έγκαιρα τις φορολογικές τους εκκρεμότητες, απηύθυνε ο αναπληρωτήςυπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, καθώς «δεν θα δοθεί καμία παράταση μετά την 30ή Ιουνίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων», όπως επισήμανε,
μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».
    «Είπαμε για 30 Ιουνίου και δεν σκοπεύουμε να μπούμε σε μια λογική παρατάσεων» ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή "ΑΠΕριττα", διευκρινίζοντας ότι παράταση θα δοθεί μόνο για όποια μέρα υπάρχει πρόβλημα στο Taxis. «Αν μια μέρα δεν δουλέψει το Taxis θα δοθεί μια μέρα παράταση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης και απευθυνόμενος στους φορολογούμενους πρόσθεσε: «κάνω παράκληση να τρέξουν όλοι να λύσουν αυτή την εκκρεμότητα, άλλωστε πολλοί φορολογούμενοι το κάνουν ήδη διότι έχουν είτε επιστροφή φόρου, είτε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις».
    Επίσης, ο κ. Αλεξιάδης, υπενθύμισε ότι για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα ισχύσει η πληρωμή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιούλιο, αλλά υπενθύμισε ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει επιπλέον διάταξη για την πληρωμή του φόρου και σε μηνιαίες δόσεις, έως και τον Δεκέμβριο του 2016. «Αν κάποιος καταθέσει τώρα τη δήλωση και γίνει εκκαθάριση μέσα στον Μάιο, θα μπορεί από τον Ιούνιο να χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός.
    Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο ζήτημα της πάταξης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, επέκρινε όσους επιχειρούν - όπως είπε - να αμαυρώσουν το έργο της πολιτείας και υπενθύμισε ότι το 2015 τα έσοδα από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής έκλεισαν με πλεόνασμα.
    Εξάλλου, για το ζήτημα της εξοικονόμησης δαπανών, ο κ. Αλεξιάδης υποσχέθηκε ότι έως τα τέλη του 2016, σε κάθε πόλη της Ελλάδας, όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα στεγάζονται σε ένα κτίριο.    Ανέφερε, χαρακτηριστικά, την περίπτωση του αναξιοποίητου, μέχρι σήμερα, κτιρίου της οδού Θηβών στην Αθήνα, το οποίο - όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός - σύντομα θα στεγάσει 2.400 εργαζόμενους, ενώ το δημόσιο θα εξοικονομήσει 220.000από μηνιαία μισθώματα. «Πίσω από τέτοιες καταστάσεις με ενοικιάσεις κτηρίων κρυβόταν και μικρές διαπλοκές και μικρά ή μεγάλα σκάνδαλα και αυτά πλέον κλείνουν» είπε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: «στόχος μας, μέχρι το τέλος του 2016 σε κάθε πόλη όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να στεγαστούν σε ένα κτίριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου