ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας πιο γρήγορο.


Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας πιο γρήγορο.


Πολύ σωστά όλα αυτά, αλλά ή πρέπει να ξέρεις να τα κάνεις, ή να σου τα κάνει κάποιος που ξέρει.
Και, προσοχή, ΝΑ ΞΕΡΕΙ και όχι ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ !
   
 Η έκφραση είναι γνωστή σε όλους όσοι χρησιμοποιούν υπολογιστή: «το κομπιούτερ μου σέρνεται…».  Είναι μια φράση που προκαλεί τρόμο στους χρήστες των υπολογιστών, καθώς στο μυαλό τους αμέσως έρχεται μια εικόνα: έξοδα. Έξοδα για συντήρηση, έξοδα και μεγαλύτερη RAM, έξοδα ακόμα και για νέο υπολογιστή.

    Δυστυχώς, μερικές φορές τα έξοδα αυτά είναι απαραίτητα. Ωστόσο, προτού βγάλουμε το πορτοφόλι και αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πόσο θα μας κοστίσει να συντηρήσουμε τον υπολογιστή μας ή -
ακόμα χειρότερα- πόσο θα μας κοστίσει να αλλάξουμε υπολογιστή υπάρχουν έξι απλά πραγματάκια που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις του υπολογιστή μας.
    1. Αναβαθμίζουμε το λογισμικό: ναι, είναι αλήθεια ότι οι αναβαθμίσεις λογισμικού ενδεχομένως να είναι και ταλαιπωρία, ωστόσο, όσο πιο καινούργιο είναι το 
software και το λειτουργικό μας, τόσο πιο ομαλή είναι η λειτουργία του υπολογιστή μας. Αναβαθμίστε τώρα.
    2. Καθαρίζουμε τον υπολογιστή μας από το bloatware: ο όρος «
bloatware» περιγράφει διάφορα προγράμματα που οι κατασκευαστές υπολογιστών «χώνουν» στα μηχανήματά μας. Τα περισσότερα προγράμματα αυτά είναι είτε παρόμοια με τα προγράμματα αυτά που ούτως ή άλλως μας προσφέρει το λειτουργικό είτε δεν είναι χρήσιμα. Στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε ειδικά εργαλεία που μας βοηθούν να καθαρίσουμε τον υπολογιστή μας από το bloatware και, φυσικά, να βελτιώσουμε τις επιδόσεις του.
    3. Καθαρίζουμε τα «σκουπίδια»: συν τω χρόνω, ο υπολογιστής μας μαζεύει «σκουπίδια»: υπολείμματα προγραμμάτων που έχουμε σβήσει, 
cookies, αποθηκευμένες πληροφορίες από το διαδίκτυο, όλα αυτά επιβαρύνουν τη λειτουργία. Με απλά εργαλεία καθαρισμού διώχνουμε τα «σκουπίδια» και φυσικά βελτιώνουμε την ταχύτητα της μηχανής μας.
    4. Σβήνουμε τον υπολογιστή μας: αυτό αφορά όσους από εμάς αφήνουν ανοιχτό τον υπολογιστή για μακρές περιόδους. Ο ανοιχτός υπολογιστής από ένα σημείο και μετά αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα στη διαχείριση των πόρων του (
RAM, CPU, κλπ). Ένα απλό reboot μπορεί να λύσει πολλά μικρά προβλήματα.
    5. Κάνουμε ανασυγκρότηση του δίσκου: ο υπολογιστής μας αποθηκεύει στο σκληρό δίσκο του τα 
data που μας χρειάζονται όπου βρει, με αποτέλεσμα, όσο αυξάνεται η αποθηκευμένη πληροφορία, τόσο να δυσκολεύεται ο υπολογιστής μας να την ανακτήσει. Η λειτουργία ανασυγκρότησης των δίσκων, αν και διαρκεί πολύ, βοηθά, όπως βοηθά και το άδειασμα του δίσκου από αρχεία που δεν χρειαζόμαστε.
    6. Ψάχνουμε για ιούς και κακόβουλο λογισμικό: ένα απλό «αντιβιοτικό» (
antivirus), αν είναι ενημερωμένο, μπορεί να μας απαλλάξει από κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να κατοικοεδρεύει εν αγνοία μας στον υπολογιστή μας.


Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου