ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Άνοδο του τουρισμού κατά 9% περιμένει για το 2017 ο ΣΕΤΕ

ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

01/03/2017
Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού τη φετινή σεζόν εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Reuters.

«Τα έσοδα από τον τουρισμό ενδέχεται να αυξηθούν φέτος κατά 9% βοηθώντας την Ελλάδα να επιστρέψει στην ισχυρή οικονομική ανάκαμψη, ωστόσο, πολιτικά ζητήματα θα μπορούσαν να ρίξουν τη σκιά τους στις προβλέψεις αυτές», ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης.
Όπως είπε, τα έσοδα από τον τουρισμό θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 14,5 δισ. ευρώ μετά από μία πτώση 6,4% στα 13,2 δισ. ευρώ το 2016. Προβλέπει μάλιστα ότι οι αφίξεις ενδέχεται να κορυφωθούν στους 27 εκατομμύρια επισκέπτες από 25 εκατομμύρια που ήταν πέρσι.
Επίσης, σημείωσε ότι αναμένει πτώση στις αφίξεις κρουαζιέρας από 2,5 εκατομμύρια που ήταν πέρσι, εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας στην περιοχή και ειδικά στην Τουρκία.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, επεσήμανε πως το τίμημα της προσφυγικής κρίσης στον τουρισμό ήταν μεγάλο. Όπως είπε, οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές γεγονός που οδήγησε σε μειωμένα έσοδα παρά την άνοδο στις αφίξεις.
Υπογράμμισε ότι «η εικόνα σε Αίγυπτο και Τουρκία αναδεικνύει την Ελλάδα ως έναν ασφαλή προορισμό, την ώρα μάλιστα, όπου η Ισπανία αυξάνει τις τιμές του τουριστικού της προϊόντος. Σ’ αυτό το περιβάλλον, η Ελλάδα αποτελεί την καλύτερη επιλογή».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου