ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ποιους πλήττουν οι αλλαγές στις συντάξεις δημοσίου. Τι ισχύει για τους αποστράτους

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, 

Όσοι αγόρασαν πλασματικά χρόνια,  στελέχη ΕΔ-ΣΑ, υψηλόμισθοι, εκπαιδευτικοί, μεταξύ των χαμένων

• Εν συντομία: Τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης και ο «κόφτης» του μαθηματικού τύπου της ΕΛΣΤΑΤ οδηγούν συγκεκριμένες κατηγορίες δημόσιων υπαλλήλων που φεύγουν από την υπηρεσία από εφέτος σε μικρότερες συντάξεις.

• Γιατί ενδιαφέρει: Η μέση μείωση των συντάξεων υπολογίζεται σε 20%, ενώ μπορεί να φθάσει το 30% σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς συνταξιοδότησης.


Αρνητική επίδραση στις συντάξεις του δημοσίου έχει η εφαρμογή του μοντέλου της εθνικής και της ανταποδοτικής σύνταξης σε συνδυασμό με τον υπολογισμό των μισθών μετά το 2002. Σε σχέση με τον προηγούμενο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων οι μειώσεις δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια, γιατί ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί ο υποχρεωτικός μαθηματικός τύπος της ΕΛΣΤΑΤ βάσει του οποίου θα προκύπτουν μισθοί και συντάξεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών επί της κοινωνικής ασφάλισης, οι μειώσεις μπορεί να φθάσουν έως το 30%. Αλλά αυτό είναι εκτίμηση και μπορεί να αλλάξει όταν δημοσιευθούν τα ακριβή στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ.

Το Documento παρουσιάζει πέντε κατηγορίες δημόσιων υπαλλήλων που θα λάβουν μειωμένες συντάξεις σε σχέση με το παλαιότερο καθεστώς και δύο κατηγορίες που δεν επηρεάζονται σημαντικά:


1. Όσοι αποχωρούν με 35αετία ή.... Διαβάστε περισσότερα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου