ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Απίστευτη αδικία: «Πετσοκόβουν» τις συντάξεις χηρείας.



Απίστευτη αδικία: «Πετσοκόβουν» τις συντάξεις χηρείας.
Καλά, τώρα το πήρατε χαμπάρι ;;;;;
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΙΑ ΧΗΡΑ ΕΙΝΑΙ 52 ΕΤΩΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ
ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ 50 ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ 53 ΕΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
    Άσχημα παιχνίδια έπαιξε η ζωή στις χήρες και τους χήρους, αφού έχασαν τους ανθρώπους τους, τα στηρίγματά τους, όμως το κράτος αντί να σταθεί στο πλευρό αυτών των ανθρώπων -έστω μόνο οικονομικά-, έρχεται κυριολεκτικά να τους ισοπεδώσει, αφού όχι μόνο χάνουν τουλάχιστον 20% της σύνταξης χηρείας, αλλά και τούς τις καταργούν μια για πάντα χωρίς καμία διάκριση...

    Απίστευτο και όμως συμβαίνει και αυτό! Χωρίς κανένα έλεος, το κράτος γυρνάει την πλάτη στους χήρους και τις χήρες υφαρπάζοντάς τους όσα προνόμια είχαν μέχρι χθες... Ο νέος ασφαλιστικός νόμος ισοπεδώνει όχι μόνο κάθε νόμιμο δικαίωμα αλλά και κάθε ανθρώπινο...
Εάν είσαι 52 ετών έχεις... «μέλλον» στη σύνταξη χηρείας, εάν είσαι 51 «θα πρέπει να εργαστείς!»!
    Εάν ο επιζών σύζυγος χάσει τον άνθρωπό του σε ηλικία από τα 51 έτη και κάτω, δηλαδή 51, 50, 49 (και κάτω), βάσει του νέου νόμου δικαιούται σύνταξη χηρείας μόνο για μία 3ετία! Από εκεί και πέρα τίποτα!    Δηλαδή αν ο επιζών σύζυγος ξεκίνησε να παίρνει τη σύνταξη στα 51 του, τότε θα την λαμβάνει μέχρι και τα 53 του έτη. Μετά, θα πρέπει να αναζητήσει οικονομικούς πόρους διότι το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να του την κόψει, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξαναβγεί στην αγορά εργασίας. 
    Το παράδοξο στην ιστορία είναι ότι, ο συγκεκριμένος επιζών σύζυγος (π.χ. ηλικίας 51 ετώνστα 67 του δεν θα ξαναπάρει σύνταξη χηρείας! Χάνει κάθε δικαίωμα... Αν όμως ο επιζών σύζυγος μείνει χήρος ή χήρα σε ηλικία 53 ετών, τότε θα λαμβάνει μέχρι και τα 56 του χρόνια τη σύνταξη χηρείας, μετά θα του διακοπεί, αλλά μόλις συμπληρώσει τα 67 του έτη θα του επαναχορηγηθεί. 
Τι αναφέρει αναλυτικά ο νόμος για τις συντάξεις χηρείας- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
    Θεσπίζεται το 55ο έτος ως όριο ηλικίας του επιζώντος συζύγου για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης λόγω θανάτου. Εάν ο επιζών σύζυγος έχει συμπληρώσει το όριο κατά το έτος που επήλθε ο θάνατος, χορηγείται σύνταξη εφ’ όρου ζωής.
    Εάν δεν έχει συμπληρώσει τα 55, η σύνταξη χορηγείται για μία τριετία. Εφόσον στο μεταξύ συμπληρώσει το 55ο έτος, η σύνταξη διακόπτεται και επαναχορηγείται στα 67 διά βίου. Εάν το 55ο έτος δεν συμπληρώνεται εντός της 3ετίας, η σύνταξη διακόπτεται στη λήξη της και δεν επαναχορηγείται.
Τι προβλέπει η εξαίρεση
    Εξαίρεση στον αυτού του κανόνα, στην περίπτωση που η χήρα ή ο χήρος έχουν άγαμα και ανήλικα παιδιά έως 18 ετών ή έως 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν. Τότε, η σύνταξη χηρείας συνεχίζει να καταβάλλεται στον επιζώντα, ανεξαρτήτως ηλικιακού ορίου, για όσο διάστημα τα παιδιά είναι ανήλικα ή σπουδάζουν.
    Αν ο δικαιούχος συμπληρώσει τα 55 πριν τα παιδιά ενηλικιωθούν ή τελειώσουν τις σπουδές τους, τότε θα χάσει προσωρινά τη σύνταξη όταν τα παιδιά γίνουν 18 ή 24, αλλά θα την ξαναπάρει διά βίου στα 67. Το ίδιο συμβαίνει και όταν τα παιδιά είναι άγαμα και ανίκανα για κάθε εργασία ή ο επιζών σύζυγος είναι ανίκανος για κάθε εργασία με ποσοστό 67% και άνω. 
Αλλαγή και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων χηρείας
    Ο τρόπος υπολογισμού εξαρτάται από τη χρονική διάρκεια του έγγαμου βίου αλλά και τη διαφορά της ηλικίας του θανόντος με τον επιζώντα σύζυγο. Η χήρα παίρνει το 50% της σύνταξης του θανόντος. Αν όμως ο θανών ήταν συνταξιούχος, η σύνταξή του επανυπολογίζεται με τον νέο τρόπο και η χήρα παίρνει το 50% της νέας σύνταξηςΑν ο θανών ήταν συνταξιούχος όταν τελέστηκε ο γάμος και ο επιζών έχει 10 χρόνια και πάνω διαφορά με τον θανόντα, η σύνταξη περιορίζεται
Να δούμε, πού θα βρούνε τώρα οι ξεμωραμένοι πιτσιρίκες ( σχετικά… ) από βορειοανατολικά ( κυρίως… ) για να πιάνουν «φρέσκο μπουτάκι» ;

Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου