ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Συνδέσμων-Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος της Π.Ο.Α.Σ.Α. ΦΩΤΟ - VIDEO


Δελτίο Τύπου
ΤΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ " Ο ΄Αγιος Νικόλαος " 

Ναύπλιο 5 Νοεμβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση , το απόγευμα Σαββάτου 4 Νοέμβρη 2017, η πρώτη (1η) Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Συνδέσμων-Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος της Π.Ο.Α.Σ.Α , στην αίθουσα του «Βουλευτικού» στην πόλη του Ναυπλίου. Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.ΑΤ.


Στην εκδήλωση και στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθηκαν και  απηύθυναν χαιρετισμό , ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι Βουλευτές  Αργολίδας Γιάννης  Γκιόλας  και Γιάννης Αδριανός ,ενώ ο Βουλευτής Γιάννης Μανίατης έστειλε επιστολή με τον χαιρετισμό του.




Επιπλέον καλωσόρισαν την συνδιάσκεψη , λέγοντας λίγα λόγια , ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Διαμαντής Μητρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας Θεόδωρος Όψημος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γεώργιος Παπαθεοφάνης , ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας και η Γενική Γραμματέας  Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ Αργολίδας , Πυρονόμος Σωτηρία Βασιλάκου.


Ακόμα την εκδήλωση και την ομιλία , παρακολούθησαν  ο Λιμενάρχης Ναυπλίου, πρόεδροι και μέλη  διάφορων συνδέσμων και συλλόγων , αρκετοί απόστρατοι αλλά και εν ενεργεία στα σώματα ασφαλείας ,δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου, που γέμισαν την αίθουσα του «Βουλευτικού»


Η ομιλία είχε θέμα «Νεολαία , βίαιος εξτρεμισμός και τρομοκρατία» την οποία παρουσίασε η Γιαννάκη Θεοδώρα ,Πολιτικός επιστήμων και Εμπειρογνώμων Πολιτικών Ασφαλείας και Δικαιοσύνης Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου και Καθηγήτρια Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.



Μετά το πέρας της ομιλίας ,ακολούθησε απονομή τιμητικών διακρίσεων και η κήρυξη της έναρξης εργασιών της 1ης  Περιφερειακής Συνδιάσκεψης από τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο.




Απονομές τιμητικών διακρίσεων
Στον Δήμαρχο Ναυπλίου  Δημήτρη Κωστούρο από τον Υποστράτηγο κ.Χριστακόπουλο πρόεδρο της Π.Ο.Α.Σ.Α


Στην ομιλίτρια κα.Γιανάκη από τον ταξίαρχο και μέλος των αποστράτων Αργολίδας κ.Παππά.


Στον Διοικητή του Τ.Α Ναυπλίου από τον αντιπρόεδρο του συνδέσμου αποστράτων Αργολίδας, ταξίαρχο κ.Σιαχάμη.


Στον Διοικητή του Τ.Α  Άργους από τον πρόεδρο του συνδέσμου αποστράτων Αργολίδας Μιχάλη Μαντά.



Στον Προϊστάμενο του Γραφείου Ε.Ε  της  Δ.Α Αργολίδας Υπαστυνόμο Α΄   η Ανθ/μος  ΛΙΤΣΑ - ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ Παναγούλα



Στον Αστυνομικό Διευθυντή  Μεσσηνίας κ.Πούπουζα από τον ανθυπαστυνόμο  Βοργιά Κων/νο.

Στον Ανθυπομοίραρχο ε.α  Σταυρόπουλο Γεώργιο  από τον Υποστράτηγο Μπεττα Δημήτριο.



Τιμητική πλακέτα έλαβε και ο Σταυρόπουλος Γεώργιος ο οποίος Γεννήθηκε στις 9-5-1920 στο Περθώρι Καλαβρύτων . Κατετάγη τον Μάρτη του 1941 στην Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή στην σχολή Αθηνών και πολέμησε στην μάχη της Κρήτης , λαμβάνοντας μέρος  σε πολλές πολεμικές επιχειρήσεις κατά τα έτη 1945-1947. Από τα τέλη του 1977 κατοικεί μόνιμα στο Άργος. (Το αναμνηστικό παρέλαβε συγγενικό του πρόσωπο.)

Φωτογραφία για την απονομή στον Ανθυπασπιτή Χωροφυλακής  ε.α Μπουγιάκο Πέτρο σε επόμενη ανάρτηση όπου θα ακολούθηση με συμπληρωματικό φωτογραφικό υλικό καθότι ακόμα δεν έχει συγκεντρωθεί όλο ( λόγω τεχνικού προβλήματος σήμερα δεν  αναρτήθηκε).




Η ομιλία του προέδρου Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΝΤΑ



Κύριοι  Βουλευτές
Κύριε Δήμαρχε
Κύριε Στρατιωτικέ Διοικητά              
Κύριε Γενικέ Περιφερειακέ  Αστυνομικέ Διοικητά Δυτικής Ελλάδος                   
Κύριε Διευθυντά  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νομού Αργολίδας
Κύριε Διευθυντά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νομού Μεσσηνίας
Κύριε Διοικητά της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας
Κύριε Λιμενάρχα                                                                               
Κύριε Πρόεδρε της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας
Κύριε εκπρόσωπε του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών
Κύριοι Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κύριοι Διευθυντές των Λυκείων και Γυμνασίων
Κύριοι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων
Κύριοι Διευθυντές Εφημερίδων  Ραδιοφωνικών Σταθμών  και Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Ενημέρωσης
Ο Κύριος  Γενικός Περιφερειακός Πελοποννήσου, Υποστράτηγος  ΤΡΙΓΩΝΗΣ Δημήτριος δεν παρευρίσκεται μαζί μας λόγω υπηρεσιακών του υποχρεώσεων και μας εξέφρασε τον χαιρετισμό του για την επιτυχή έκβαση της  συνδιάσκεψης.
Κυρίες και Κύριοι.
Η σημερινή ημέρα για τους Απόστρατους του  Συνδέσμου Νομού Αργολίδας   έχει ιδιαίτερη  σημασία.
Ένα αίτημα του Συνδέσμου μας να πραγματοποιηθεί η 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Συνδέσμων – Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας                       ( Π.Ο.Α.Σ.Α. ) στην πόλη μας, τώρα υλοποιείται.
Εδώ θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Α.Σ.Α. για την εμπιστοσύνη που έδειξε στον Σύνδεσμό μας  που του ανέθεσαν  την πραγματοποίηση   της  1ης Περιφερειακής Συνδιάσκεψης στο Ναύπλιο.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων  που μας παραχώρησε την Ιστορική αυτή αίθουσα το ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ  αλλά  και για την καθοριστική συμβολή του στη διοργάνωση της παρούσης συνδιάσκεψης των Αποστράτων.
Επιπλέον Θέλω να ευχαριστήσω  τον  Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος,  Υποστράτηγο     κ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ Αδαμάντιο  που μας τιμά σήμερα με την παρουσία του  ο οποίος λόγω της πολυετούς υπηρεσίας του σε θέση ευθύνης στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας πρόσφερε  αμέριστα  την βοήθειά του   στον  Σύνδεσμό μας.
Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω :
΄Ολους τους  αντιπροσώπους  των Συνδέσμων  και των Ενώσεων που ευρίσκονται  απόψε κοντά μας.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ.  Ι.ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟ  ( Επεξεργασία Κρεάτων ) και ΦΡΑΓΚΟ Δημήτριο  ( Οινοποιείο ) για την χορηγία τους.
Τα μέλη και τους φίλους  του Συνδέσμου  μας.
Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να σας πω μερικά Ιστορικά στοιχεία για την πόλη μας.
Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι μία από τις γραφικότερες πόλεις της χώρας μας με μεγάλη Ιστορία και αρχοντιά.
Το 1827 με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης γίνεται έδρα του Κυβερνήτη Καποδίστρια και πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδος και σε αυτό αποβιβάστηκε το 1834 ο  ΟΘΩΝΑΣ ο Πρώτος Βασιλιάς της απελευθερωμένης χώρας.
Η καρδιά της πόλης κτυπά στην Πλατεία Συντάγματος όπου βρίσκεται η πρώτη ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ σημείο το οποίο βρισκόμαστε τώρα.
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ : Πρώτη Βουλή των Ελλήνων.  
Το 1730 κτίστηκε ως Τζαμί.
Αργότερα αφού διαμορφώθηκε από τον Αρχιτέκτονα ΒΑΛΛΙΑΝΟ ως  ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ από το φθινόπωρο του 1825 μέχρι την Άνοιξη του 1826 έλαβε την ονομασία                                 « ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ » 
Στη συνέχεια λειτούργησε ως Ελληνικό Σχολείο, αργότερα το ισόγειό του έγινε  φυλακή.
Ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα της  Σύγχρονης Ιστορίας μας  έλαβε χώρα σε αυτή την αίθουσα και   ήταν η δίκη των Οπλαρχηγών της Ελληνικής Επανάστασης Θ. Κολοκοτρώνη και Δημητρίου Πλαπούτα.
 Το ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ πλέον σήμερα διαμορφωμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού χρησιμεύει ως Συνεδριακός Χώρος και στο ισόγειό του λειτουργεί η Δημοτική Πινακοθήκη.
Λίγα λόγια για τον Σύνδεσμό μας
Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  Νομού Αργολίδας  είναι πολύ παλιός Σύνδεσμος.
Ιδρύθηκε το 1959 με την Επωνυμία « ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ( Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ) από μία ομάδα ( 20 )  είκοσι Αποστράτων της Βασιλικής Χωροφυλακής.
Ιδρυτικό μέλος και πρώτος  εκλεγείς Πρόεδρος του Συνδέσμου  ήταν ο ΠΑΦΥΛΙΑΣ Κων/νος  ο οποίος γεννήθηκε το έτος 1913 στο Περθώρι Αρκαδίας και απεβίωσε στις 26-4-2014 στο Ναύπλιο.
΄Ηταν ο μακροβιότερος Πρόεδρος(  11 χρόνια και δύο μήνες  )
Στην κατοχή είχε διαφύγει στη Μέση Ανατολή και είχε λάβει μέρος στις μάχες του ΕΛ  ΑΛΑΜΕΙΝ του ΡΙΜΙΝΙ και ΡΟΥΒΥΚΟΝΑ.
Επίσης αρκετά χρόνια διετέλεσαν ως Πρόεδροι οι :
Α) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος 8 χρόνια και 7 μήνες και
Β) ΓΚΟΥΒΑΣ Νικόλαος 8 χρόνια.
Το έτος 2003 ο Σύνδεσμός μας εντάχθηκε στην Π.Ο.Α.Σ.Α. και αργότερα τροποποιήθηκε το καταστατικό του και αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή της Επωνυμίας του στη σημερινή.
Ο Σύνδεσμός μας πρόσφερε και  συνεχίζει  να προσφέρει αξιόλογο έργο στην κοινωνία και σκοπός του είναι η συνεργασία με όλους τους ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΙΣ του τόπου.
Ειδικότερα:


΄Εχει συμπαρασταθεί και συμπαραστέκεται σε αναξιοπαθούντα άτομα, έχει προσφέρει οικονομική ενίσχυση στους πυρόπληκτους και έχει ενισχύσει οικονομικώς την προσπάθεια για την αγιογράφηση του Ιστορικού Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Μακρυγιάννη.

Συμμετέχει σε όλες τις κοινωνικές, εθνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες και   συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τους εν ενεργεία και εν Αποστρατεία Αστυνομικούς     Και  συ παρίσταται ηθικά στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επιπλέον για την περαιτέρω σύσφιξη των  σχέσεων των μελών του με την ευρύτερη κοινωνία πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις και συνεστιάσεις.
 Έχει δημιουργήσει  στο γραφείο Μουσειακό χώρο με στολές   και άλλα αντικείμενα  των σωμάτων της πρώην   ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡ-ΚΗΣ  και  πρώην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ και τον διακόσμησε με φωτογραφίες των μελών του  που   συμμετείχαν  σε διάφορες Πολεμικές Επιχειρήσεις.
Συνεχίζεται  ο  εμπλουτισμός του με σκοπό να  δημιουργηθεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας προθήκη προς έκθεση αυτών.
-Υλοποίησε ένα πάγιο αίτημα συναδέλφων της  πόλεως  του ΄Αργους την ίδρυση  και λειτουργία ξεχωριστού Γραφείου που στεγάζεται στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του ΄Αργους.
Λαμβάνει μέρος  σε Συνέδρια – Προ συνέδρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ( Π.Ο.Α.Σ.Α.) με εκπροσώπους τον   Ομιλούντα    και     τον κ. ΠΑΠΠΑ Γρηγόριο οι οποίοι έχουν εκλεγεί με την ψήφο των μελών μας.
-Ενημερώνεται για τα συνταξιοδοτικά και οικονομικά θέματα που αφορούν τους Αποστράτους και σε συνεργασία με την ΠΟΑΣΑ ( Νομικό Σύμβουλο και άλλους ) Παρακολουθεί δικαστικές  αποφάσεις την   ερμηνεία αυτών,  υποβάλλοντας όπου χρειαστεί  αιτήσεις και αγωγές.
-Παρακολουθεί την πρόοδο των μελών και των οικογενειών τους και απονέμει επαίνους σε όλους όσους έχουν διακριθεί.
- Εμπλουτίζει μόνιμα με διάφορα θέματα το δημοσιογραφικό υλικό της  Εφημερίδος της Π.Ο.Α.Σ.Α.
- Σχεδιάζει και Πραγματοποιεί   εκδρομές και ταξίδια  στο Εσωτερικό και  Εξωτερικό  της χώρας. ¨Ηδη πραγματοποίησε Ταξίδια  ( ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ  και  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ )  και για το προσεχές Καλοκαίρι   προγραμματίζει Ταξίδι στην ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ –  ΣΙΚΕΛΙΑ   και ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ.
- Διαθέτει σύγχρονους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Φωτοτυπικό Μηχάνημα, ΦΑΞ  και είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα  να   επικοινωνεί άμεσα και άριστα με τα μέλη  του και άλλους  Συνδέσμους της ΠΟΑΣΑ.
Εδώ θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο και  όλο το Δ./Σ. της Ομοσπονδίας οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν  στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ο.Α.Σ.Α,  την συμμετοχή μου ως μέλος στην Νεοιδρυθείσα  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ – ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ και ΕΚΔΡΟΜΩΝ.
Δεσμεύομαι ότι θα συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στο έργο της Επιτροπής.

                                       ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 




΄Ολοι οι Σύνεδροι μετά το πέρας των εργασιών της 1ης ημέρας διασκέδασαν στη Κοσμική Ταβέρνα  "  ΚΙΟΥΠΙΑ " 













Σε επόμενη ανάρτηση και όταν συγκεντρωθεί όλο το φωτογραφικό υλικό θα υπάρξει και άλλη ανάρτηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου