ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟ " ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ " Χαιρετισμός Προέδρου Π.Ο.Α.Σ.Α. στην 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Συνδέσμων-Ενώσεων Ν.Ελλάδος.

Χαιρετισμός Προέδρου Π.Ο.Α.Σ.Α. στην 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Συνδέσμων - Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος

Χαιρετισμός Προέδρου Π.Ο.Α.Σ.Α. στην 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Συνδέσμων - Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος

                                                                        ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
                                                                         του κ. Προέδρου της  Π.Ο.Α.Σ.Α στη
                         1Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ - ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυρίες  , Κύριοι

Σήμερα, σε μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, σε μία περίοδο που πανανθρώπινες αξίες όπως η αλληλεγγύη, η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η κοινωνική προσφορά βρίσκονται υπό αναστολή σε μία περίοδο που ο καθένας προσπαθεί μόνος του να σώσει ό,τι του έχει απομείνει, εμείς οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας πραγματοποιούμε, στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου τη πρώτη πρωτεύουσα της ανεξάρτητης και ελεύθερης πατρίδας μας, την 1η Περιφερειακή συνδιάσκεψη των Ενώσεων – Συνδέσμων Νοτίου Ελλάδος .
 Θέλουμε μ’ αυτό τον τρόπο να δείξουμε αφενός μεν τη διάθεσή μας να παραμείνουμε ενωμένοι μπροστά στην επαπειλούμενη άλωση της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητάς μας από τις συνεχείς ανάλγητες κυβερνητικές επιλογές και να αγωνιστούμε προς τη κατεύθυνση της αναγέννησης της πατρίδας μας, αφετέρου δε να ανοίξουμε την Ομοσπονδία μας στις τοπικές κοινωνίες, να διορθώσουμε την εικόνα που έδωσαν οι κυβερνώντες ότι είμαστε διαφορετικοί ,ως κάτοχοι  ειδικών μισθολογίων ,   τι ειρωνεία κι αυτό    ,  να κατοχυρώσουμε τη θέση μας μέσα στον κοινωνικό ιστό ,  άλλωστε το δικαιούμαστε  ,  αναδεικνύοντας τη διαχρονική προσφορά μας στην κοινωνία και να δηλώσουμε την αταλάντευτη απόφαση μας ότι θα αγωνιστούμε μαζικά και δυναμικά μέσα στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία για μια καλύτερη κοινωνία.

Στον αγώνα αυτό κανείς δεν περισσεύει. Είναι ανάγκη να συστρατευτούμε όλοι προκειμένου να ανακτήσουμε τη τρωθείσα αξιοπρέπειά μας, να ανεβάσουμε το βιοτικό μας επίπεδο στη θέση που μας ανήκει , να αναδείξουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν και να αποδείξουμε στους κυβερνώντες ότι με τη στάση τους και τις αποφάσεις τους εκμεταλλεύτηκαν, ως έμποροι ελπίδας, την ελπίδα ενός ολόκληρου λαού για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε διαχρονικά στυλοβάτες της κοινωνικής συνοχής παραμένουμε ζωντανοί και ακμαίοι, αγωνιζόμαστε μαζί με το σύνολο του ελληνικού λαού προκειμένου οι κυβερνώντες να καταλάβουν τα λάθη τους, να αλλάξουν ρότα και να πάψουν να εκτελούν αποφάσεις του διεθνούς οικονομικού κατεστημένου, που θέλει κράτη   έθνη οικονομικά υπόδουλα.
Είμαστε Έλληνες, έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε κάτω από αντίξοες συνθήκες και έχουμε κατοχυρώσει στη παγκόσμια κοινή γνώμη το σεβασμό απέναντί μας.
Σε μας τους απόστρατους πέφτει μεγαλύτερη ευθύνη προκειμένου η ελληνική κοινωνία να παραμείνει ενωμένη και να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε μάθει να προσφέρουμε αγόγγυστα, με περισσή και ανιδιοτελή – εθελούσια αγωνιστική διάθεση. Για το λόγο αυτό καλώ όλους μας σ’ ένα αγώνα δίχως αύριο, έναν αγώνα χωρίς προαπαιτούμενα και κομματικές ή άλλες παρωπίδες, έναν αγώνα που θα αναγκάσει τους κρατούντες σε αλλαγή πορείας, ενσκύπτοντας πάνω στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και να τους επιβάλλουμε τη θέλησή μας, μια θέληση που συμβαδίζει με την αναγέννηση της πατρίδας μας και των Ελλήνων, που διατρανώνει ότι οι Έλληνες δεν υποκύπτουν σε ξενόφερτες οικονομικά αποφάσεις και που δίνει το μήνυμα της απόφασης του συνόλου του ελληνικού λαού ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας, έχοντας ιστορία αγώνων για την ελευθερία και την δημοκρατία, έχει και τους ανθρώπους – πολίτες που ξέρουν να υπερασπίζονται αυτά τα ιδανικά.
Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Δεν πρέπει, με το πρόσχημα να σωθεί η Ελλάδα, να πεθάνουν οι Έλληνες.
Συνάδελφοι – απόστρατοι των Σ.Α. βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η μία πορεία, πορεία που συνδέεται με αδιαφορία, έλλειψη διάθεσης για προσφορά και αποχή, οδηγεί στην καταστροφή. Η άλλη πορεία, πορεία κοινή με την υπόλοιπη κοινωνία, πορεία αγώνα και θυσίας, οδηγεί στην αναγέννηση μας, στην ανάκτηση της τρωθείσας αξιοπρέπειάς μας, στην νίκη μας.
Εμείς θα ακολουθήσουμε τη δεύτερη πορεία διότι θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης μιας διαδρομής που ο τερματισμός της θα σημάνει τη λύτρωση όλων μας.
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα έχουν γίνει πρωταγωνιστές της αναγέννησης ολάκερης της ΕΥΡΩΠΗΣ
Σας ευχαριστώ
Πατήστε εδώ
ΠΗΓΗ : "  http://www.poaasa.gr   " 
"  Με την συγκέντρωση του Φωτογραφικού υλικού θα γίνουν και άλλες αναρτήσεις " εκ του blogger  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου