ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Πραγματοποιήθηκε στη ΘΕΑΣΣΑΛΟΝΙΚΗ το. 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α.)


Κατά το χρονικό διάστημα 14-16/6/2019 πραγματοποιήθηκε το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  " Π.Ο.Α.Σ.Α. " με πλήρη επιτυχία.

Από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας συμμετείχαν οι : 

Ο Πρόεδρος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ, ο Αντιπρόεδρος  κ. ΠΑΠΠΑΣ Γρηγόριος εκπρόσωποιο της Π.Ο.Α.Σ.Α.
Επίσης συμμετείχε ο Γεν. Γραμ. κ. ΣΙΑΧΑΜΗΣ Ιωάννης καθόσον ο Σύνδεσμος μας έχει ξεπεράσει τα 300 μέλη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αναφέρονται παρακάτω σε ενότητες.

Επίσης συζητήθηκαν και ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Στο τέλος της παρούσας ανάρτησης αναγράφονται πληροφορίες για τα μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας.

Επίσης ότι σχετικό αναρτηθεί εκ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ θα ενημερωθείτε με άλλη ανάρτηση.  

















ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 







Χώρος Συνεδρίου 














Αγαπητοί Σύνεδροι.
Θέλω να γνωστοποιήσω στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνεδρίου που στην συνέχεια θα ζητηθεί από το Προεδρείο να αποφασίσετε εσείς για το θέμα που θα σας ενημερώσω.
Το καταστατικό του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ στο  « ΚΕΦΑΛΑΙΟ   Β  »  Εγγραφή Μελών – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ  και  στο ΄Αρθρο 5 προβλέπει όπως σύζυγοι αποβιωσάντων συνταξιούχων, ως και τέκνα συνταξιούχων να είναι μέλη του Συνδέσμου οι οποίοι θα αποδέχονται ανεπιφύλακτα τις Διατάξεις του Καταστατικού.
Με αφορμή του ΄Αρθρου αυτού ως Πρόεδρος του Συνδέσμου τον Οκτώβριο του 2017 έστειλα αίτηση τέκνου προκειμένου καταγραφή στα Αρχεία της Ομοσπονδίας και λάβει κανονικά και αυτό ταυτότητα καθότι ήδη είχε γίνει μέλος του Συνδέσμου μας νομίμως.
Το θέμα από την Ομοσπονδία τέθηκε σε Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο και ήμουν παρών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε θετικά.
Μετά την απόφαση αυτή στο Σύνδεσμό μας γράφτηκαν άλλα δύο (2) τέκνα όπου συγκεντρώθηκαν κανονικά τα δικαιολογητικά και με το υπ΄αριθ΄ Ε-16/551/56 από 19-3-2018 έγγραφό μας στείλαμε στην Ομοσπονδία συνολικά για τρία (3) τέκνα.
Η Ομοσπονδία με το υπ΄ αριθ΄ 1680 από 21-3-2018 μας απάντησε ότι δεν προβλέπετε από το καταστατικό της.
Διαβάζοντας το καταστατικό της Ομοσπονδίας δεν βρήκα κάποιο ΄Αρθρο σχετικό που να λέει ΔΕΝ προβλέπεται για τα τέκνα να έχουν Ταυτότητα απεναντίας στο ΄Αρθρο 3 της Ομοσπονδίας αναγράφει  ότι οι Σύνδεσμοι και οι Ενώσεις διατηρούν πλήρη αυτοτέλεια  και ανεξαρτησία δράσεων για την υλοποίηση των σκοπών και των στόχων τους όπως αυτά περιγράφονται στο Καταστατικό τους.
Σε περίπτωση απορρίψεως της αιτήσεως εγγραφής, το Σωματείο δύναται να προσφύγει στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ η οποία αποφασίζει ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
Εμείς ως Σύνδεσμος βάσει των ΄Αρθρων του Καταστατικού μας και της Ομοσπονδίας στην συνέχεια ενεργούμε με την παρούσα κίνησή μας στο παρόν ΣΥΝΕΔΡΙΟ.
Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε θετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και στην συνέχεια ένεκα αυτού εστάλησαν δικαιολογητικά και με ΕΚΠΛΗΞΗ πήραμε  την απόρριψη των αιτήσεων κάτι το οποίο δημιούργησε την άσχημη εικόνα για τον Σύνδεσμο και γενικότερα για την Ομοσπονδία.
Συνεπεία των γεγονότων αυτών καταθέτω στο Προεδρείο του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ όπως τεθεί αυτό στο Σώμα και εσείς με γνώμονα να βγαίνει η καλή εικόνα στις οικογένειες των μελών μας αποφασίσεται διότι αυτά τα μέλη στον Σύνδεσμό μας έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθε ως κανονικά μέλη και δεν εξαιρούνται σε κάτι γιατί να μην έχουν ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ;
Συμπληρώνω δε ακόμα ίσως αυτό να είναι μία ιδιαιτερότητα σε Πανελλαδικό Επίπεδο να συμπεριλαμβάνεται η σχετική παράγραφος που να αναφέρει ως και τέκνα συνταξιούχων.
Καταθέτω τα αναφερόμενα έγγραφα και αντίγραφο της σελίδας με το σχετικό ΄Αρθρο.-

Επίσης συμπλήρωσε για την πιστοποίηση της κάρτας του Ν.Ι.Μ.Ι.Τ.Σ  ότι ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας έχει ήδη προβεί στην Διαδικασία μέσω του Μ.Τ.Σ. και οι δικαιούχοι  έχουν πάρει κάρτες που αναφέρθηκε ο υπεύθυνος στον τομέα αυτό κ. ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος. Επίσης είχαν σταλθεί και για τους κατώτερους. 

Μας τα επέστρεψαν με την απάντηση ότι δεν υπήρχαν κρατήσεις. 
Η Ομοσπονδία μας βοηθά και προσωπικά  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον κ. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗ Οδυσσέα ο οποίος και Σαββατοκύριακο ακόμα απαντά αν και τον κουράζω, προσωπικά ασχολούμε για τις ανάγκες 2-3 ώρες. 

Κάτι προς την καλύτερη οργάνωση του Συνεδρίου.
Τα θέματα που κάνουν ανάπτυξη οι Εισηγητές να υπάρχουν μετά στην Ιστοσελίδα.

Επίσης  τόνισε για την ημέρα Τιμής των Αποστράτων που για πρώτη φορά δεν στάλθηκαν ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ στα μέλη του Συνδέσμου και ε΄'ιδαμε με έκπληξη το έγγραφο που  στάλθηκε το οποίο προέτρεπε να ειδοποιήσουμε εμείς τα μέλη μας. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να ΑΥΤΟΚΑΛΟΥΜΕΘΑ


Απονομή Πλακέτας 



Με τον Πρόεδρο και ένα μέλος του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης  ό που Σύνδεσμος τους ήταν οι οικοδεσπότες του Συνεδρίου. 




ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ 














Βραδυνή χαλάρωση στα λαδάδικα.



















Προς το Μουσείο ΑΙΓΩΝ 











Λίγο πριν την ώρα αναχώρησης 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

1.- ΄Οσοι έκαναν  ΑΓΩΓΕΣ για τα ΔΩΡΑ υπάρχουν στο γραφείο του Συνδέσμου οι αριθμοί κατάθεσης όπου κρατεί αρχείο με αντίγραφα  για όλα τα μέλη.

2.- Τα μέλη που ήταν από τον Βαθμό του Ανθ/μου  και πάνω            ( Παραγωγικών Σχολών ) μπορούν να νοσηλευτούν στο Ν.Ι.Μ.Ι.Τ.Σ. ως επίσης οι σύζυγοι, τέκνα και γονείς των. Θα πρέπει να προβούν σε μία σχετική διαδικασία προς πιστοποίηση. 
Ο Σύνδεσμος  Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας θα ενημερωθεί από την  Π.Ο.Α.Σ.Α. και θα προβεί σε ενημέρωση των μελών του όταν αυτό είναι εφικτό.

3.- Αυτό το χρονικό διάστημα ο Σύνδεσμος συγκεντρώνει αιτήσεις για τον Επαναπροσδιορισμό Ε Φ Α Π Α Ξ  τέως μετόχων Τομέων Πρόνοιας ΤΕΑΠΑΣΑ που διέκοψαν την ασφαλιστική τους σχέση από 1-8-2012 έως και 31-12-2018 και όσοι ήδη έχουν λάβει ΕΦΑΠΑΞ. 
Οι πρώτες αιτήσεις που ήδη συγκεντρώθηκαν θα σταλθούν στο ΤΕΑΠΑΣΑ την άλλη εβδομάδα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου