ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

9-2-2020 Στο ΘΕΑΤΡΟ " Broadway " O Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας


Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας στις 9-2-2020 θα παρακολουθήσει την παρακάτω παράσταση. Οι παρακάτω  σχετικές πληροφορίες από το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ. 


Τα μέλη του Συνδέσμου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Συνδέσμου 2752023482 και στο e-mail. s.a.s.a.2015anapli@gmail.com.
Κλείσιμο θέσεως με την πληρωμή του χρηματικού ποσού 35 € με την μεταφορά. 
Κλείσιμο θέσεων μέχρι εξαντλήσεως. 
ΘΕΣΗ  Α΄
Το Γραφείο λειτουργεί κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΕΤΑΡΤΗ 10.00-12.00.

Μία από τις δραστηριότητες του προγράμματος του Συνδέσμου την οποία και υλοποιεί.  

Μια «Παριζιάνα» από το σινεμά στο Θέατρο Broadway



Από - 
Το μιούζικαλ παραμένει μέχρι σήμερα ό,τι πιο λαμπερό κι ενδεχομένως ό,τι πιο φαντασμαγορικό σε όρους θεάματος έχει να επιδείξει το ελληνικό θέατρο, ενώ η αδυναμία των Αθηναίων στο συγκεκριμένο είδος είναι αποδεδειγμένη. Επιπλέον ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος έχει γίνει αγαπημένη δεξαμενή ρεπερτορίου για το θέατρο τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό βοηθά, βέβαια, η θερμή υποδοχή που έχει επιφυλάξει το κοινό στην αναβίωση δημοφιλών ταινιών τόσο σε συμβατική θεατρική φόρμα όσο και σε αυτήν του μιούζικαλ.

Ο Αντώνης Λουδάρος, ένας καλλιτέχνης με ταμπεραμέντο και γνήσιο ταλέντο στις μεταμορφώσεις και στο τραγούδι, ανέλαβε να διασκευάσει για το θέατρο και να σκηνοθετήσει την «Παριζιάνα», τη μουσική κωμωδία του 1969, σε παραγωγή της Φίνος Φιλμ, σκηνοθεσία-σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη και μουσική του Μίμη Πλέσσα, ακριβώς 50 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στους κινηματογράφους. Όλοι θυμόμαστε τη Ρένα Βλαχοπούλου στον απίθανο ρόλο της Πελαγίας, μιας μοδίστρας που παριστάνει την Παριζιάνα και φτάνει στη Μύκονο για να διαφημίσει τα ρούχα της και να κάνει γνωριμίες.


Ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων θα φέρει τα πάνω κάτω κι εκείνη στην αγκαλιά ενός Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία. Τα στερεότυπα που επικρατούν ακόμη και σήμερα στη δική μας «ψωροκώσταινα» για την «πολιτισμένη Δύση» διακωμωδήθηκαν με επιτυχία κι εύστοχο (αυτο)σαρκασμό στην ταινία. Επιπλέον η «Παριζιάνα» μίλησε με περίσσιο χιούμορ για την αστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας των ’60s, περιγράφοντας με γλυκόπικρο τρόπο την εμμονή μας για κοινωνική άνοδο και οικονομική ευμάρεια. Αλήθεια, πόσα έχουν αλλάξει από τότε;
Την πολυτάλαντη Μπέσυ Μάλφα επέλεξε ο Αντώνης Λουδάρος να ερμηνεύσει τον ρόλο της Πελαγίας στη μουσική κωμωδία που οι αναγνώστες του «α» θα δουν σε avant premiere στις 8/10. Συμπρωταγωνιστές της είναι ο Αντώνης Λουδάρος, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Τόνυ Δημητρίου, η Ελευθερία Ρήγου, η Ευτυχία Φαναριώτη, ο Γιάννης Κρητικός και ο Πέτρος Ξεκούκης. Τα τραγούδια της παράστασης, που συνέθεσε ο Μίμης Πλέσσας, θα ερμηνεύσουν ζωντανά ο Κώστας Μαρτάκης και η Λένα Αλκαίου. Guest star στην παράσταση θα είναι η Έρρικα Μπρόγιερ, η οποία 50 χρόνια μετά την κινηματογραφική «Παριζιάνα» θα πρωταγωνιστήσει και στη θεατρική μεταφορά του έργου.

Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με τη συμμετοχή συνολικά σαράντα ηθοποιών και χορευτών. Η Σύγχρονη Ορχήστρα «Μίμης Πλέσσας» θα παίζει ζωντανά υπό τη διεύθυνση του Μαυρίκιου Μαυρικίου, ο οποίος ενορχηστρώνει με μαεστρία τα τραγούδια και τα μουσικά θέματα του έργου. Οι χορογραφίες είναι του Αναστάση Δεληγιάννη και τα σκηνικά της Μαρίας Φιλίππου. Τα τριακόσια κοστούμια της παράστασης σχεδίασε η Ελένη Μπλέτσα και τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

Η Παριζιάνα


Μιούζικαλ των Γιάννη Δαλιανίδη
Διαρκεια : 150 '
Σκηνοθ.:Αντ. Λουδάρος
Ερμηνεύουν: Μπ. Μάλφα, Αντ. Λουδάρος, Έρ. Μπρόγιερ, Π. Αναστασοπούλου, Κ. Μαρτάκης, Τ. Δημητρίου, Ελ. Ρήγου, Ευτ. Φαναριώτη, Γ. Κρητικός, Π. Ξεκούκης. Τραγούδι: Λ. Αλκαίου. Σκην.: Μ. Φιλίππου. Κοστ.: Ελ. Μπλέτσα. Μουσ.: Μ. Πλέσσας. Ζωντανά επί σκηνής η Σύγχρονη Ορχήστρα «Μίμης Πλέσσας». Διεύθ. ορχήστρας: Μ. Μαυρικίου. Χορογρ.: Αν. Δεληγιάννη. Φωτ.: Κ. Μαραγκουδάκη.

Η μουσική κωμωδία του 1969 από τη Φίνος Φιλμ αναβιώνει σε ένα μιούζικαλ-υπερπαραγωγή, με 40 συντελεστές και πάνω από 300 κοστούμια, 50 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή στον κινηματογράφο.










ΠΗΓΗ :  "  https://www.athinorama.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου