ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Με 15 διπλοκάμπινα, ατομικό εξοπλισμό και νέα προγεφυρώματα «θωρακίζεται» ο Έβρος




Με 15 διπλοκάμπινα, ατομικό εξοπλισμό και νέα προγεφυρώματα «θωρακίζεται» ο Έβρος


    Απ᾽όταν αναχαιτίστηκε η τουρκική υβριδική απειλή στον Έβρο, με όπλο τους αλλοδαπούς, για το σπάσιμο των Ελληνικών συνόρων ξεκίνησε ταυτόχρονα και η μελέτη για την επόμενη ημέρα.
    Η ηγεσία του Στρατού Ξηράς άρχισε να εργάζεται πυρετωδώς επί των νέων συνθηκών που πρέπει να διαμορφωθούν για την αντιμετώπιση νέας απειλής στο μέλλον μελετώντας διάφορα σενάρια. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr, στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού έγινε η παραγγελία, μέσω κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 15 διπλοκάμπινων οχημάτων, που θα συμβάλουν στην καλύτερη επόπτευση των συνόρων.
    Οχήματα, όπως το εικονονιζόμενο (σ.σ. η φωτογραφία είναι ενδεικτική) θα τεθούν τις επόμενες εβδομάδες στην διάθεση του Δ᾽ Σώματος Στρατού, προσδίδοντας την ευελιξία που χρειάζονταν στις μετακινήσεις τα στελέχη που συμμετέχουν στην φύλαξη των συνόρων με τα μεικτά κλιμάκια της Αστυνομίας ή της FRONTEX.
    Ταυτόχρονα, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η τοποθέτηση πασσάλων για την δημιουργία νέων προγεφυρωμάτων, σε σημεία που έχουν σημανθεί, επίσης με ευρωπαϊκά κονδύλια.
    Επιπλέον, επειδή το μεγαλύτερο όπλο κατά της τουρκικής προκλητικότητας είναι τα ίδια τα στελέχη του Στρατού, έχουν ήδη γίνει παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων ατομικού εξοπλισμού, που θα διοχετευθεί σε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Νέα κράνη, διόπτρες, κυάλια και θερμικά, είναι μόνο μερικά απ᾽ όσα περιλαμβάνει το πακέτο που θα λάβουν σύντομα όσοι είναι στην πρώτη γραμμή. Μάλιστα, οι παραγγελίες του νέου ατομικού εξοπλισμού έχουν προβλεφθεί όχι μόνο για όσους βρίσκονται στον Έβρο αλλά και για εκείνους στα νησιά του Αιγαίου.
    Όμως, οι ενέργειες ενίσχυσης δεν σταματούν εκεί. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και για ακόμη ένα μεγάλο πρόγραμμα που κυνηγάει η ηγεσία του ΓΕΣ, που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αποτρεπτική ισχύ κι επόπτευση στα σύνορα.​

Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ.
Αντιδράσεις: 


ΠΗΓΗ : "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ,    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου