ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Η διαδρομή του λεωφορείου που κρατούσε 50 ημέρες

 


Η διαδρομή του λεωφορείου που κρατούσε 50 ημέρες
@kagsoftconsulting.com

Η μεγαλύτερη διαδρομή λεωφορείου όλων των εποχών

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση 10/12/2020 | 00:41

Το 1957 έκανε την εμφάνισή της μια διαδρομή λεωφορείου που διαρκούσε 50 ημέρες. Ξεκινούσε από το Λονδίνο και είχε ως τελικό προορισμό της Καλκούτα της Ινδίας. Περνούσε συνολικά από 11 χώρες (εκείνη την εποχή) και εκτός από την μεγαλύτερη διαδρομή λεωφορείου όλων των εποχών, ονομαζόταν επίσης και «Hippie Route».

Η συνολική απόσταση που κάλυπτε ήταν 32.669 χιλιόμετρα. Το πρώτο λεωφορείο έφυγε από το Λονδίνο στις 15 Απριλίου του 1957 και έφτασε στην Καλκούτα στις 5 Ιουνίου. Για να φτάσει εκεί πέρασε κατά σειρά από το Βέλγιο, την Δυτική Γερμανία, την Αυστρία, την Γιουγκοσλαβία την Βουλγαρία, την Τουρκία, το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Δυτικό Πακιστάν. Αφού έφτανε στην Ινδία, περνούσε από 4 μεγάλες πόλεις συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας, το Νέο Δελχί.

Το εισιτήριο κόστιζε 85 λίρες, ένα ποσό αρκετά μεγάλο για την εποχή. Εκτός βέβαια από την μεταφορά στην τιμή περιλαμβανόταν φαγητό, διαμονή και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις, όπως και ραδιόφωνο και μουσικός εξοπλισμός για πάρτι. Άλλωστε τη διαδρομή ακολουθούσαν περισσότερο οι χίπις που ήθελαν να πάνε στην Ινδία.

Μετά από κάποια χρόνια και ένα ατύχημα, το λεωφορείο αγοράστηκε από τον Andy Stewart, ο οποίος το μετέτρεψε σε διώροφο και το χρησιμοποίησε για ένα ακόμα μεγαλύτερο ταξίδι: αυτό από το Σίδνεϊ στην Καλκούτα και μετά στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον τύπο, το λεωφορείο πρόλαβε να κάνει 15 ταξίδια από την Καλκούτα στο Λονδίνο και από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ. Η διαδρομή του λεωφορείου που ονομάστηκε «Albert», τερματίστηκε το μετά την ιρανική επανάσταση και την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν. Τότε ήταν που τελείωσε και το λεγόμενο «μονοπάτι των χίπις» και με οποιοδήποτε άλλο μέσο.

ΠΗΓΗ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου