ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Δημιουργία παραθεριστικών κέντρων Αστυνομικών και Σωμάτων Ασφαλείας

 






Η πρόσφατη απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των αστυνομικών στα Κ.Α.Α.Υ. του Στρατού Ξηράς, πλέον δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνειών, αλλά ξεκαθαρίζει ότι οι αστυνομικοί δε δικαιούται εξυπηρέτησης, είτε ως παραθεριστές είτε ως επισκέπτες, καθώς αυτά έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες και αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μία ευκαιρία να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ως συνδικαλιστικό όργανο άμεσα και να μετατρέψουμε αυτή την αρνητική ενέργεια, σε θετική εξέλιξη για τους συναδέλφους μας.
 
Ίσως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε, να αγωνιστούμε για μία νέα διεκδίκηση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των εποχών, καλλιεργώντας τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Παραθεριστικών Κέντρων ανά την Ελλάδα, για το σύνολο των εν ενεργεία και συνταξιούχων αστυνομικών.
 
Προτείνω την ίδρυση φορέα, υπό την αιγίδα της Π.Ο.Α.Σ.Υ., με σκοπό την υλοποίηση 2-3 αρχικά, οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων, δηλαδή υπαίθριων κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων με ή χωρίς οικίσκους, στα οποία θα παρέχεται η δυνατότητα διαμονής, εστίασης και αναψυχής των συναδέλφων που να διαθέτουν ή όχι ίδια κατασκηνωτικά και μεταφορικά μέσα, όπως συρόμενα ή αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, σκηνές κλπ..
 
Αυτό είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί επίσης με τη μορφή οργανωμένου camping ή με τη μορφή glaming ( όπου υπάρχει η δυνατότητα ο επισκέπτης να έρθει σε επαφή με την ύπαιθρο, διατηρώντας όμως ανέσεις ξενοδοχείου) με πολυτελείς σκηνές ή ελαφριές κατασκευές και κατασκηνωτικά μέσα υψηλής αισθητικής και ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, το οποίο μπορεί να διαθέτει χώρο εστίασης, παιδότοπο, υπαίθριο γυμναστήριο, χώρο εκδηλώσεων κλπ.
 
Ο υπό ίδρυση φορέας εκμετάλλευσης, ύστερα από τις διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς πολιτική και φυσική ηγεσία και αφού λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις-εγκρίσεις για το τελικό σχέδιο υλοποίησης, θα προχωρήσει στη διαδικασία εύρεσης ακινήτων, είτε με δωρεάν παραχώρηση κάποιων εκτάσεων(με υφιστάμενα κτίρια ή όχι), είτε με τη μακροχρόνια ενοικίαση, είτε με τη μορφή αγοράς του γηπέδου που θα συγκεντρώνει τις νόμιμες προϋποθέσεις. Η ελάχιστη έκταση που απαιτείται για την αδειοδότηση των κατασκηνώσεων, είναι τα έξι (6) στρέμματα, εκτός σχεδίου, με την τήρηση των πολεοδομικών διατάξεων και ρυθμίσεων που ισχύουν στην περιοχή.
 
Επίσης είναι απαραίτητο, να αναλάβει τη σύνταξη σχετικής μελέτης για την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων. Το κόστος, εφόσον δεν θα υπάρχουν μόνιμες κατασκευές κτιρίων, δεν θα είναι απαγορευτικό και οι διαδικασίες για τις εγκρίσεις δεν είναι τόσο χρονοβόρες.     
 
Η χρηματοδότηση μπορεί να προέλθει από το κράτος αλλά και από χρηματοδότηση από τα σωματεία και από ίδια κεφάλαια των εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων.(αξιωματικών, υπαξιωματικών, ειδικών φρουρών, συνοριακών φυλάκων κλπ.).
   
Η πρόταση αυτή μπορεί να κατατεθεί και στα Δευτεροβάθμια Σωματεία όλων των Σωμάτων Ασφαλείας (Πυροσβεστών και Λιμενικών), προκειμένου αν συμφωνηθεί, να δημιουργηθεί Ένας Ενιαίος Οργανισμός Παραθεριστικών Κέντρων Εργαζομένων Σωμάτων Ασφαλείας.
 
ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Αντιπρόσωπος Ν. Ηρακλείου στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΜΠΡΟΣΤΑ

ΠΗΓΗ : http://policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου