ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Κινήσεις της Π.Ο.Α.Σ.Α και του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας

 ΘΕΜΑ : Ενημέρωση για τις δραστηριότητες Π.Ο.Α.Σ.Α. σχετικά με τις διεκδικήσεις μας .

Σας γνωρίζουμε τα εξής :
 
Α) Σήμερα 11-01-2022 αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΑ , υπό τον Α' Αντιπρόεδρο Καλογιαννάκη Νικήτα, με την παρουσία και του πρώην Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και βουλευτή της ΝΔ κυρίου Δημοσχάκη Αναστασίου συναντήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο. Στην συνάντηση παρέστησαν και οι Αντιστράτηγοι ε.α  Ζωγράφος Νικόλαος και Κονταρίδης Χρήστος τ. Πρόεδρος Σ.ΑΠ.ΑΣ. Αθηνών ως και η Διευθύντρια του γραφείου του κυρίου Υπουργού Αντιστράτηγος ε.α Κορώνη Κωνσταντία.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, αναφέρονται συνοπτικά στο συνημμένο κατατεθέν υπόμνημα το οποίο έχει ως ακολούθως:

Κύριε Υπουργέ ,

 Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων  Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α.), είναι δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική  Οργάνωση ιδρύθηκε το 1999   και εκπροσωπεί το εν αποστρατεία προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην  Ελληνικής Χωροφυλακής-Αστυνομίας Πόλεων καθώς και το  Πυροσβεστικό και  Λιμενικό Σώμα), σε πανελλήνιο επίπεδο.

 Δεδομένου ότι:

 Οι περικοπές μισθών και συντάξεων στους Στρατιωτικούς και Αστυνομικούς αλλά και σε μας τους αποστράτους στα πλαίσια των μνημονιακών νόμων  - κατά παρέκκλιση των αρχών της ισότητας και αναλογικότητας με ευθύνη και του δικής σας κυβέρνησης,    μας οδήγησαν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, ζητάμε την μεσολάβησή σας στους συναρμόδιους Υπουργούς ώστε να υπάρξει:

1.Kατάργηση με νομοθετική διάταξη της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων  (Ε.Α.Σ) - Συμμόρφωση της Κυβέρνησης και του e-ΕΦΚΑ με την Απόφαση 244/2017 της Ολομελείας του Ελεγκτικού  Συνεδρίου- Δυσμενής Διάκριση εις βάρος των Συνταξιούχων και των Υπαλλήλων του Δημοσίου,  με το  άρθρο 298 του ν. 4738/2020.

2. Επιστροφή όλων των αντισυνταγματικώς παρακρατηθέντων με τους μνημονιακούς νόμους, ποσών από τις συντάξεις μας,  εντόκως από της περικοπής τους  και μηδενική φορολόγησή τους  ή έστω έως 20% αυτοτελώς και όχι στο εισόδημα.

3. Επιστροφή των δώρων κλπ επιδομάτων καθώς η πλήρης κατάργησή τους με το Ν.4093/2012 αντιβαίνει στην αρχή της ανταποδοτικότητας των εισφορών που επί δεκαετίες καταβάλλαμε .

4. Επανυπολογισμός την ανταποδοτικής σύνταξης στο πλαίσιο των 14μηνων κρατήσεων στην ενέργεια , αποτέλεσμα το οποίο θα έχει την αύξηση αυτής ( ανταποδοτικής σύνταξης) σε βάρος της ΄΄ προσωπικής διαφοράς ΄΄

5. Κατάργηση των διατάξεων του Ν.4670/2020 Βρούτση άρθρο 27 που αναφέρεται στην απασχόληση των συνταξιούχων καθώς αντιβαίνει σε συνταγματικές αρχές:  στην αρχή της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας , της ασφάλειας δικαίου , της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου συνταξιούχου και απασχολούμενου, και επαναφορά του καθεστώτος προ του νόμου 4387/2016 Ν. Κατρούγκαλου, ή τουλάχιστον μια μεταβατική διάταξη μη εφαρμογής για μια τριετία τουλάχιστον από τώρα.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης τέθηκε ως θέμα και συζητήθηκε η πρόσφατη από 30-12-2021, εγκύκλιος του Υφυπουργού Εργασίας κυρίου Τσακλόγλου αναφορικά με την χορήγηση μίας εθνικής σύνταξης επί σώρευσης συντάξεων και ζητήθηκε η κατάργηση της διάταξης της παρ. 5 του άρθρου 7 του ν 4387/2016, ιδίως σε περιπτώσεις αναπηρίας και χηρείας.

 

Β) Σε σχέση με την εκδοθείσα εγκύκλιο Τσακλόγλου – περικοπές συντάξεων χηρείας ( η σχετική εγκύκλιος διαβιβάστηκε με το από 3/1/22 e-mail μας ) σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας έχει αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το εν λόγω ζήτημα , καθόσον το θεωρεί υψίστης σημασίας.


Γ) Σε σχέση με την φορολόγηση των αναδρομικών και σε συνέχεια της από  12/11/2021 συνάντησης αντιπροσωπείας μας με τον Υπουργό  και τον Υφυπουργό οικονομικών υπό τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Χριστακόπουλο και τον Αντιπρόεδρο κ. Νικήτα Καλογιαννάκη με την παρουσία του  βουλευτή της ΝΔ  και πρώην Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ.   Δημοσχάκη Αναστασίου και του Αντιστράτηγου εα κ. Νικολάου Ζωγράφου, ` κατά την οποία αναπτύξαμε  τις θέσεις μας  και καταθέσαμε σχετικό υπόμνημα αναφορικά με:

1.Την ανάγκη αυτοτελούς φορολόγησης –και όχι ως ετήσιο εισόδημα με υπερβολική κλίμακα -των επιστραφέντων αναδρομικώς χρημάτων,  ένεκεν των  αντισυνταγματικών μειώσεων / παρακρατήσεων των συντάξεων των αποστράτων.  2.Την  ανάγκη άρσης των περιοριστικών διατάξεων περικοπής  κατά 30% της σύνταξης, λόγω της απασχόλησης των συνταξιούχων,  συμφώνως με το άρθρο 20 του Ν.4387/2016, ως ισχύει. 3.Την ανάγκη έκδοσης «Ερμηνευτικής Εγκυκλίου» σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις  (παρ.  2 άρθρ. 12  ν. 4172/2013, παρ.  3 άρθρ. 15 ν. 4172/2013 και άρθρου 39 παρ.9 του ν.4387/2016) για αυτοτελή και δίκαιη -αντίστοιχη των υπαλλήλων- φορολόγηση «εφάπαξ αποζημίωσης απόλυσης»  των απασχολούμενων με συμβάσεις αορίστου, ορισμένου χρόνου και  ανεξαρτήτων υπηρεσιών σας ενημερώνουμε ότι ο Βουλευτής Έβρου Ν.Δ. και επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αναστάσιος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση υπέρ των θέσεων της Ομοσπονδίας μας και των θέσεων της ΕΑΑΣ , προκειμένου υπάρξει οριστική νομοθετική ρύθμιση της φορολόγησης 20 % των αναδρομικών του γνωστού 11μήνου .


 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Γενικός Γραμματέας                                                                                                 Ο Πρόεδρος

ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς                                                                       ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.                                                                                 Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.








Αντίγραφο εκ face. 
Πολλοί διαβάζεται μόνο τις αναρτήσεις εδώ στο blogger. 
Μόλις τώρα 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια
Μετά από προτροπή της της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αργολίδας έστηλε υπόμνημα στους Βουλευτές του Νομού προκειμένου αυτοί λάβουν θέση στην ερώτηση που θα κατατεθεί και θα συζητηθεί. Ο Σύνδεσμος παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και με την συνεργασία της Π.Ο.Α.ΣΑ. αναλόγως ενεργεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου