ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Σύνδεσμος Αποστρ.Σωμ.Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στον ΕΟΡΤΑΣΜΟ των ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας μέσα στα πλαίσια των Δημοσίων Σχέσεων με τους  Συνδέσμους του Νομού  ο Πρόεδρος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ παραβρέθηκε στον Εορτασμό Προστάτου των Εφέδρων Αξιωματικών που πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2022 στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο 

Περισσότερα από την Επαγγελματική Σελίδα και πηγή της ανάρτησης " ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ "

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας τίμησε τον προστάτη του Άγιο Νικήτα

Αρτοκλασία

Τη μνήμη του προστάτη τους Αγίου Νικήτα του Μεγαλομάρτυρα τίμησαν τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.

 
Στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.


Την θρησκευτική τελετή παρακολούθησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας καθώς και αξιωματικοί από το στρατόπεδο Ναυπλίου και των σωμάτων ασφαλείας
 .

Ο Άγιος Νικήτας κατάγοταν από το έθνος των Γότθων, που είχαν εγκατασταθεί πέραν του Ίστρου ποταμού (Ίστρος, κατά τον Γεωγράφο Mελέτιο, καλείται ο ποταμός Δούναβις από το σημείο που ενώνεται με τον ποταμό Σαύο μέχρι την Μαύρη Θάλασσα ή κατ’ άλλους από την Aξιούπολη και κάτω, μέχρι τις εκβολές του.), στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου.


Όταν ο ηγεμόνας Αθανάριχος συνέλαβε το Νικήτα και τον απείλησε για να αρνηθεί το Χριστό, αυτός έμεινε αμετακίνητος σ’ αυτά που έμαθε από παιδί. Ομολόγησε με θάρρος το Χριστό μπροστά στον ηγεμόνα, ο όποιος όταν τον άκουσε εξαγριώθηκε πολύ. Διέταξε αμέσως και του έσπασαν τα κόκαλα με τον πιο φρικτό τρόπο. Άλλα το μίσος των Βαρβάρων ήταν τόσο, ώστε μετά τον έριξαν στη φωτιά, όπου βρήκε το θάνατο. Η φωτιά, όμως, με τη θεία θέληση σεβάστηκε το λείψανο του. Το πήρε κάποιος ευσεβής χριστιανός και το διαφύλαξε σε θήκη.


Ο Άγιος Νικήτας εορτάζει στις 15 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου