ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Σύνδεσμος Αποστρ. Σωμ. Ασφ. Ν. Αργολίδας στην Ν.Κίο Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων στην Μικρά Ασία.

Μετά από Πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ.

Στεφάνι καταθέτει ο Στρατιωτικός Διοικητής Ναυπλίου ο οποίος εκπροσωπεί όλα τα ΄Ενοπλα Σώματα και τους Αποστράτους αυτών .-

Περισσότερα από την επαγγελματική σελίδα  " ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ " που είναι και η πηγή της ανάρτησης  

Στη Νέα Κίο Αργολίδας τίμησαν την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρά Ασίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:18:00 μ.μ. |  |  | 
Σχολείο εθνική εορτή

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ,στην Νέα Κίο Αργολίδας ,ο Μητροπολίτης Νεκτάριος τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό ναό Παναγίας Θεομάνας την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.Ο εφημέριος της Νέας Κίου πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδας και όλους όσους παραβρέθηκαν στον ιερό ναό της Θεομάνας.

Στην εκκλησία φυλάσσονται ιερές εικόνες και ιερά κειμήλια που διασώθηκαν από την Μικρασιατική καταστροφή από Έλληνες της παλαιάς Κίου .

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και του Ιερού μνημόσυνου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της «Θεομάνας – Οδηγήτριας» Νέας Κίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος και ομιλίας από τον Γεώργιο Κόνδη, Κοινωνιολόγο (Διδάσκων Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου).


Κατόπιν έγιναν οι κατάθεσης στεφάνων από εκπροσώπους της πολιτείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, της Επιτροπής Μνήμης Νέας Κίου του Δήμου Άργους Μυκηνών, του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου, στο «Μνημείο Ηρώων». Οι εκδηλώσεις μνήμης έληξαν με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου