ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Σε σημαντικό κέντρο εκπαίδευσης, στη χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο,αναδεικνύεται η Ελλάδα,


 
 
                                                                                       Αθήνα 12 Δεκεμβρίου 2014

 

 

                               ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

 

Σε σημαντικό κέντρο εκπαίδευσης, στη χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο,αναδεικνύεται η Ελλάδα, καθώς  φιλοξενεί ,  για πρώτη φορά, τον κύκλο μαθημάτων για την απόκτηση του Ευρωπαϊκού Διπλώματος  Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης!

Τα μαθήματα του πρώτου κύκλου, για την απόκτηση του Ευρωπαϊκού Διπλώματος  Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης  , πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη ( 2-4 Δεκεμβρίου ), υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας  Σπονδυλικής Στήλης (Eurospine Foundation) και τηn συνεργασία της Ελληνικής  Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης.

«Η διοργάνωση των μαθημάτων,που αφορούν στην απόκτηση  του Ευρωπαϊκού Διπλώματος  Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης, είναι πολύ σημαντικό  γεγονός για την επιστημονική κοινότητα της χώρα μας» τόνισε ο  Νευροχειρουργός και  Γραμματέας της Παγκόσμιας Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης (W.S.c.S.)κ  Ιωάννης Πολυθοδωράκης.

«Τα μαθήματα, συνέχισε οκ Πολυθοδωράκης  για το ευρωπαϊκό δίπλωμα σπονδυλικής στήλης  πραγματοποιούνται σε πέντε  εκπαιδευτικές ενότητες και καλύπτουν όλο το φάσμα  των παθήσεων της  Σπονδυλικής Στήλης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ορθοπαιδικοί και νευροχειρουργοί καθώς και ειδικευόμενοι των ειδικοτήτων αυτών.

 Ολόκληρος ο κύκλος των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα καθώς τον ερχόμενο Ιούνιο(2014) θα πραγματοποιηθούν  δυο ακόμη εκπαιδευτικές ενότητες».

 

Το γεγονός αυτό, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, αναδεικνύει την Ελλάδα   σε σημαντικό κέντρο εκπαίδευσης στη χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Κατά την πρώτη και τρίτη εκπαιδευτική ενότητα παρουσιάστηκαν  τα εξήςθέματα:

Ø    "Βασικές Γνώσεις Σπονδυλικής Στήλης"

Ø    "Τραύμα, Όγκοι και Λοιμώξεις Σπονδυλικής Στήλης".

Τα μαθήματα της πρώτης και τρίτης ενότητας παρακολούθησαν ορθοπαιδικοί και νευροχειρουργοί από 17 χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής, ενώ δίδαξαν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι νευροχειρουργοί και ορθοπεδικοί.

Επιστημονικά υπεύθυνος της 3ηςεκπαιδευτικής ενότητας ήταν ο καθηγητής Max Aebi (Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής Hirslanden-Salem Hospital Bern, Βέρνη, Ελβετία). Προσκεκλημένοι  εκπαιδευτές  στην 3η εκπαιδευτική ενότητα  ήταν οι  Thomas Blatttert ( Γερμανία), Alberto Zerbi ( (Ιταλία), Ιωάννης Πολυθοδωράκης  (Νευροχειρουργός, τμήμα Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ, Γραμματέας της Παγκόσμιας Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης) και Βασίλειος Λυκομήτρος (ορθοπεδικός χειρουργός ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ και EUROMEDICA.)

 

Επιστημονικά υπεύθυνος της 1ης εκπαιδευτικής ενότητας  ήταν ο Νευροχειρουργός Ιωάννης Μάγρας (Νευροχειρουργική Κλινική Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ). Προσκεκλημένοι  εκπαιδευτές  στην 1η εκπαιδευτική ενότητα  ήταν ο Καθηγητής Max Aebi (Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής Hirslanden-Salem Hospital Bern, (Ελβετία) Thomas Blatttert (Γερμανία), Alberto Zerbi (Milan, Ιταλία),ο Καθηγητής Ορθοπεδικής Αναστάσιος Χριστοδούλου, ο νευροχειρουργός Κωνσταντίνος Πατεράκης (Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης), ο Καθηγητής Νευροχειρουργικής  Κωνσταντίνος Πολυζωϊδης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπεδικής  Σάπκας Γεώργιος, ο Καθηγητής Νευροχειρουργικής Παναγιώτης Σελβιαρίδης, ο νευροχειρουργός  Αθανάσιος Σπηλιωτόπουλος, ο ορθοπεδικός Θεόδωρος Γρίβας, ο ορθοπεδικός Παναγιώτης Κοροβέσης, ο ορθοπεδικός Αβραάμ Πλούμης και ο ορθοπεδικός Ευθύμιος Σαμολαδάς.

www.brain-spine.gr,  τηλ210-6826-030, -065, -090

 


                            ΠΗΓΗ    :  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτηςτηλ. 6932232466, 210 5026051

E-MAIL: ngara@otenet.gr. FAX:210 5058795.  www. cosmosep. gr.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου