ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΕΛΑΣ: Εκτεταμένες έρευνες για δύο τρομοκράτες

pentapostagma,gr

 
H ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες της διπλής δολοφονίας έξω από τα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου στο Νέο Ηράκλειο να συνδέονται με την αιματηρή επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009.

Αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση παρατήρησαν ότι ο σωματότυπος δύο εκ των δραστών στο χτύπημα της Αγίας Παρασκευής, ένας ψηλός και ένας κοντός, έχει πολλά κοινά σημεία με αυτόν των δύο εκτελεστών στο Νέο Ηράκλειο. Στην επίθεση στην Αγία Παρασκευή συμμετείχαν συνολικά έξι άτομα που επέβαιναν σε τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες. Εκείνοι όμως που άνοιξαν πυρ γαζώνοντας το αστυνομικό τμήμα και πυροβολώντας αδιακρίτως κατά των αστυνομικών, ήταν δύο και όπως γράφει το «Βήμα» οι κινήσεις και ο σωματότυπό τους φαίνεται να συμπίπτουν με των δύο εκτελεστών στο Νέο Ηράκλειο.

Την ευθύνη για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΠΛΑ (Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας) η οποία δεν επανεμφανίστηκε, ενώ για την δολοφονική επίθεση στα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» χωρίς να  υπάρχει κάποια ομοιότητα στα κείμενα των προκηρύξεων. Αντίθετα ομοιότητες στο κείμενο της ΟΠΛΑ έχουν εντοπιστεί με τα «φιλοκομμουνιστικά» κείμενα της οργάνωσης «Επαναστατική Ταξιαρχία» ή της ομάδας «Θανάσης Κλάρας» που ανέλαβε την ευθύνη για το παγιδευμένο δέμα που σκότωσε τον αξιωματικό Γιώργο Βασιλάκη το 2010.

Σε αναζήτηση στοιχείων για τη σύνδεση της επίθεσης στην Αγία Παρασκευή και της διπλής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μετέβη και στην Κύπρο προκειμένου να εξετάσεις 30χρονο κρατούμενο στις κυπριακές φυλακές για το φονικό επεισόδιο στην Αγία Νάπα με πέντε νεκρούς τον Ιούνιο του 2012.
Σύμφωνα πάντα με το «Βήμα», πρόκειται για 30χρονο Ελληνα αντιεξουσιαστή που φέρεται να είχε συμμετοχή στο χτύπημα της Αγίας Παρασκευής, με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται κάθε ανάμειξη. 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου