ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΖΗΤΕΙ Ο ΟΗΕ

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
08/01/2014
Τραγικός είναι ο απολογισμός του πολέμου στην Συρία το 2013, καθώς 500 μαθητές και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού έχασαν την ζωή τους, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν στα σχολεία της χώρας υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 100 δισεκατομμύρια συριακές λίρες (670 εκατομμύρια δολάρια).
Σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα Techrine, 4.000 σχολεία καταστράφηκαν και πολλά άλλα έχουν υποστεί ζημιές και δεν είναι δυνατόν να επισκευαστούν λόγω των μαχών και της κατάστασης της ασφάλειας.
«Η κυβέρνηση ενεργεί επίσης για να βρει εναλλακτικές λύσεις για τις οικογένειες των προσφύγων προκειμένου να μπορέσει να τις απομακρύνει από τα σχολεία ώστε να καταστούν λειτουργικά για την εκπαίδευση» υπογραμμίζεται στην εφημερίδα.
Στη Συρία λειτουργούσαν περισσότερα από 20.000 σχολεία το 2010.
Σύμφωνα με την Unicef, ένα σχολείο στα πέντε έχει έκτοτε υποστεί ζημιές, καταστραφεί ή χρησιμοποιείται πλέον για να στεγάζει οικογένειες που έχουν εκτοπιστεί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ από πέρυσι περίπου 2 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 6-15 ετών έχουν εγκαταλείψει το σχολείο.
Υπηρεσίες του ΟΗΕ και οργανώσεις αρωγής ανακοίνωσαν παράλληλα σήμερα ότι χρειάζονται τη χορήγηση από δωρητές 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να βοηθήσουν τα παιδιά στην Συρία που έχουν πληγεί από τη σύγκρουση.
Μεταξύ των Σύρων προσφύγων βρίσκονται περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά. Πολλά από αυτά έχουν χάσει μέλη των οικογενειών τους, έχουν τραυματιστεί, έχουν κακοποιηθεί, εξαναγκαστεί να εργάζονται ή έχουν στρατολογηθεί ως παιδιά-στρατιώτες, σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
 
ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου