ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

"Ετοίμαζαν απόπειρα δολοφονίας Νταβούτογλου στην Αθήνα"

ΠΗΓΗ : "   http://www.sigmalive.com   "

Θέμα σε όλες σχεδόν τις τουρκικές εφημερίδες έγινε δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας «Παραπολιτικά» ότι η παράνομη οργάνωση DHKP-C (Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο) ετοίμαζε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την επίσκεψή του τον περασμένο μήνα στην Αθήνα. Η Άγκυρα ζήτησε επειγόντως ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές για το θέμα.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι την πληροφορία είχε η ελληνική κυβέρνηση και η απόπειρα εμποδίστηκε την τελευταία στιγμή με επιχείρηση.

Τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα την εφημερίδα «Παραπολιτικά» αναφέρουν ότι η επιχείρηση ξεκίνησε τέσσερις μέρες πριν φτάσει ο Νταβούτογλου στην Αθήνα και συνεχίστηκε μέχρι την ημέρα που αποχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 13 Δεκεμβρίου που βρισκόταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα και είχε ακυρώσει όλα του τα ραντεβού παρακολουθώντας την πορεία Νταβούτογλου από το γραφείο του.

Η επιχείρηση της Αθήνας με την ονομασία "Μαύρη αποστολή" ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου έπειτα από πληροφορία που πήραν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες μέσα από τη φυλακή.

Οι ελληνικές Αρχές, όπως αναφέρεται, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους υπόπτους και τελικά 42 ώρες πριν προσγειωθεί το αεροσκάφος που μετέφερε τον Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα συνελήφθη ένας 26χρονος Τούρκος πολίτης. Συνέλαβα στην συνέχεια άλλο ένα άτομο αλλά δεν τους έθεσαν υπό κράτηση. Τους κρατούσαν σε ένα μικρό διαμέρισμα μέχρι να αναχωρήσει η τουρκική αντιπροσωπεία από την Αθήνα. Στη συνέχεια τους έστειλαν σε μια χώρα την οποία δεν αποκάλυψαν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Η τουρκική αντιπροσωπεία δεν γνώριζε για όλα όσα συνέβησαν εκείνες τις μέρες.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/89518#sthash.uw7DE9Qw.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου