ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Τους (κόπηκαν τα ήπατα) των Αλβανών από τον “Πυρπολητή” …άσχετα τι λέει ο Πρέσβης !

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr     "

 Τους κόπηκαν τα ήπατα των Αλβανών από τον Πυρπολητή
Πανικός είναι ο σωστός όρος επικράτησε  στην Αλβανία που στη θέα μόνο των Ελλήνων Καταδρομέων να προσγειώνονται αξημέρωτα  στις Πρέσπες  χτύπησαν συναγερμό ,ενώ οι Σκοπιανοί απλά είχαν εξαφανιστεί από την άλλη πλευρά των συνόρων ! (φώτο)
Για να θυμηθούμε τα γεγονότα της ασκήσεως του  «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ από όπου είναι και οι φώτογραφίες )» “και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους !
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος ενημερώνεται για τον φόνο του Έλληνα Αστυνομικού από Αλβανούς UCKάδες που στο άκουσμα της λέξεως Αστυνομία στα Αλβανικά ανοίγουν πυρ και σκοτώνουν τον ¨Ελληνα Αστυνομικό και πρόεδρο  Τοπικού διαμερίσματος των Πρεσπών !
Παράλληλα οι δήμαρχοι της Περιοχής ζητούν από την πολιτική Ηγεσία να  επανέλθει ο Στρατός στα σύνορα και στα Φυλάκια ,γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα ότι η αστυνομία με την λειψανδρία που έχει ,αλλά και την μη  σωστό οπλισμό είναι αδύνατο να συγκρατήσουν τους Αλβανούς Κατσαπλιάδες ,που όμως έχουν στρατιωτική εκπαίδευση και είναι οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και πυροβολούν με ευκολία !image002
Πολλές φορές οι Ελληνικές Αρχές και οι υπηρεσίες ασφαλείας  γίνονται  αποδέκτες πληροφοριών οτι οι Αλβανοί Αστυνομικοί όχι μόνο δεν ασκούν τον έλεγχο που πρέπει ,αλλά υποβοηθούν τα τσακάλια της περιοχής που έχουν και πολιτική κάλυψη …Τα γεγονότα σε βάρος της Ελληνικής μειονότητας  στην Αλβανία το αποδεικνύουν !
Ο Α/ΓΕΕΘΑ καλεί τον Διοικητή της Δύναμης Δέλτα και του δίνει εντολή για ετοιμότητα ! …Το σχέδιο καταστρώνεται και ενημερώνεται ο Υπουργός που δίνει το πράσινο φως για την εκτέλεση της Ασκήσεως -Μήνυμα προ όλους τους Βαλκάνιους !
Ο Α/ΓΕΕΘΑ αξημέρωτα δίνει την εντολή και με το χάραμα οι Αλβανοί σκοποί ενημερώνουν ότι Κομάντος της Δύναμης Δέλτα  έκαναν αεροπόβαση στις Πρέσπες και πολεμικά ελικόπτερα πετούν στο τριεθνές και κατά μήκος των συνόρων της Ελληνοαλβανικής μεθορίου !(φώτο)image001
Επικρατεί  σύμφωνα με πληροφορίες  απο (Αλβανικές αλλά και μειονοτικές πηγές  ) πανικός  στα σύνορα ενώ οι  γίνεται γνωστό ότι οι  Μονάδες Αεράμυνας  της Ελλάδος μπήκαν  σε επιφυλακή …Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω ο Α/ΓΕΕΘΑ διατάζει ετοιμότητα σε Μονάδα τεθωρακισμένων που είχαν πριν απο μερικούς μήνες κάνει σχετική άσκηση  σε άλλη  περιοχή των Συνόρων !
Ο Πανικός των Αλβανών Στρατιωτικών είναι δεδομένος και ενημερώνουν την Κυβέρνηση του  Εντι Ράμα …Αλλά η ενημέρωση που ζητούν οι Αλβανοί πολιτικοί σύμφωνα με Αλβανικά ΜΜΕ  για την άσκηση  των Ελληνικών Δυνάμεων ,παίρνουν πόρτα από το Άσσο της Στρατιωτικής διπλωματίας όπως αποδεικνύεται ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλο !
Το μήνυμα που δόθηκε είναι ισχυρό και δεν σηκώνει περιθώρια για παρερμηνείες : Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι παντού ,’οταν και όποτε το θελήσει η Ελλάδα που  έχει και τη δύναμη αλλά και τη θέληση να προστατέψει τους Πολίτες της !
Η ανακοίνωση  του ΓΕΕΘΑ : για την Ασκηση “ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ”
Τις πρωινές ώρες της 20ης Δεκεμβρίου 2013, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») του Βόρειου τομέα με σκοπό την διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας καθώς και ανάπτυξη τμήματος ορεινών καταδρομών στην περιοχή Πρεσπών. 
Στην άσκηση συμμετέχουν προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων καθώς και μεταφορικά Ε/Π του ΣΞ τα οποία θα συνοδεύονται από επιθετικά Ε/Π APACHE.
 Παράλληλα δόθηκε εντολή για ενεργοποίηση του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των μονάδων με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης.!image004
image005
O Αλβανός πρέσβης στην Ελλάδα σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους  Αλβανούς  στην Αλβανία αλλά και στην Ελλάδα σε συνέντευξή  του  σε Αλβανική εφημερίδα κάνει λόγο για συνήθεις ασκήσεις που ενημερώνεται η Αλβανία όπως και το ΝΑΤΟ που είναι μέλη και οι δυο Χώρες !
ΝΑ μας συμπαθεί ο Αλβανός αλλά  το ΝΑΤΟ δεν είχε ιδέα για την Άσκηση “ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ”  όχι μόνο αυτήν αλλά ούτε κάποια άλλη της σειράς των “ΠΥΡΠΟΛΗΤΩΝ” …Ούτε βέβαια η Τουρκία που αποτελεί και αυτή μέλος του ΝΑΤΟ !

«Βετερανος»

Η συνέντευξη του Αλβανού Πρέσβη σύμφωνα με τοechedoros-a.gr 
Dervishi: Ο στρατός στα σύνορα δεν επηρεάζει σχέσεις με την Ελλάδα
Μετά την είδηση ότι η Ελλάδα θα ανοίξει εκ νέου στρατιωτικά φυλάκια για να επιβλέπει τα ελληνο-αλβανικά σύνορα, πολλές σκέψεις έγιναν για παραβίαση της σταθερότητας μεταξύ των δύο χωρών. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Gazeta Shqiptare» ο Αλβανός πρέσβης στην Ελλάδα, Dashnor Dervishi εξήγησε την πραγματική πλευρά για την μεταφορά των Ελλήνων στρατιωτών στα σύνορα, και ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν θα επηρεασθούν, ούτε η διατήρηση της σταθερότητας με τη γειτονική χώρα.
Gazeta Shqiptare: Ποια είναι αλήθεια για τη στάθμευση των Ελλήνων στρατιωτών στα σύνορα με την Αλβανία;
Dervishi: Πρόκειται για στρατιωτικές ασκήσεις του ελληνικού στρατού, σύμφωνα με τα στρατιωτικά προγράμματα.
Gazeta Shqiptare: Στο αλβανικό κοινό η παρουσία των Ελλήνων στρατιωτών στα αλβανικά σύνορα δεν ήταν καλοδεχούμενη. Τι μπορείτε να πείτε για αυτό;
Dervishi: Στην αλβανική κοινωνία ή τον αλβανικό Τύπο, μπορεί να μην αρέσουν πολλά πράγματα, αλλά κάθε κράτος έχει τα προγράμματά του, του νόμους και τους κανόνες του και τον προγραμματισμό των ασκήσεων του.
Gazeta Shqiptare: Γιατί επιλέχθηκαν, ακριβώς, τα σύνορα με την Αλβανία;
Dervishi: Γιατί είναι τα σύνορα για τους τρεις πρώτους μήνες της κατάρτισης, όπως ήταν με τα σύνορα της Τουρκίας, ένα μήνα πριν με τα σύνορα στη Βουλγαρία και πριν από λίγες εβδομάδες έγιναν ασκήσεις στα σύνορα με τα Σκόπια. Η Ελλάδα συνορεύει με τις χώρες αυτές.
Ο ελληνικός στρατός έχει προγράμματα κατάρτισης, υπάρχουν προγράμματα για τα οποία ενημέρωσε την αλβανική πλευρά, μέσω του στρατιωτικού ακολούθου μας.
Έτσι, θα πρέπει να τονισθεί ότι κάθε κράτος έχει τα ετήσια προγράμματά του, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών ασκήσεων, είτε είναι αρεστά στην κάθε γειτονική χώρα ή όχι.
Δεύτερον η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, κάθε άσκηση είναι προγραμματισμένη για την εκτέλεσή της, στο πλαίσιο των εντολών της Συμμαχίας.
Και οι ασκήσεις είναι τέτοιες που μπορούν να έχουν στόχο τυχόν επιδρομές ή προβλήματα που ανακύπτουν για να βοηθήσουν τον τοπικό πληθυσμό σε διάφορες μορφές κινδύνου.
Ανάλογα με το χρόνο της άσκησης και την έκτασή της είναι και το ανθρώπινο δυναμικό και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν σε ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες.
Τρίτον, αυτή η άσκηση ή άλλη που έγινε πρόσφατα δεν έχουν αντικείμενο στρατιωτικές επιθέσεις, αλλά λαμβάνουν μέρος αντιτρομοκρατικές ειδικές δυνάμεις για την προστασία του τοπικού πληθυσμού.
Παρόμοια άσκηση έχει κάνει και το κράτος μας με τη συμμετοχή της αλβανικής αστυνομίας στην περιοχή του Αργυροκάστρου, στα σύνορα με την Ελλάδα και για αυτήν δεν έδειξαν ενδιαφέρον ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ιταλία.
Gazeta Shqiptare: Κατά τη γνώμη σας, σε αυτήν την περίπτωση δεν πρόκειται για παραβίαση των σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας;
Dervishi: Απολύτως καμία παραβίαση δεν υπάρχει στις αλβανο-ελληνικές σχέσεις. Αντ” αυτού, το κλίμα στην Ελλάδα, ειδικά αυτές τις τελευταίες ημέρες είναι εξαιρετικά φιλικό, ακόμη και με τέτοια μηνύματα. Για κάθε τυχούσα στρατιωτική άσκηση που γίνεται, ο στρατιωτικός μας ακόλουθος ενημερώνεται επίσημα. (sic) Όπως και έγινε, ενημερώθηκαν, επίσης, τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ. Άλλωστε το ΝΑΤΟ δεν κάνει δεκτή μια επίθεση από στρατό ενός μέλους σε άλλη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Και εδώ υπονοούμε τη υποτιθέμενη σκέψη της ενδεχόμενης επίθεσης της Ελλάδας στην Αλβανία.
Το ίδιο γίνεται και στην Αλβανία, κοντά στα γιουγκοσλαβικά σύνορα, αυτό δεν σημαίνει ότι προετοιμάζεται για επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.
Gazeta Shqiptare: Ίσως όλα αυτά τα μέτρα σχετίζονται με τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα μας, με την απόδραση των κρατουμένων από τη φυλακή του Δρένοβου ή το θάνατο των δύο αδελφών Αλβανών ; (στην Πρέσπα)
Dervishi: Νομίζω ότι και αυτά τα γεγονότα έχουν αντίκτυπο, καθώς ο τοπικός πληθυσμός στα ελληνικά χωριά αισθάνονται ευάλωτα υπό αυτές τις συνθήκες και, ίσως, αυτά αποτελούν ορισμένα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού στις περιοχές αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου