ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία: 76.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους – Κλειστά τα περισσότερα αεροδρόμια

ΠΗΓΗ : "     pentapostagma.gr     " 

A housing complex is seen covered with ash from Mount Kelud, in YogyakartaΠερισσότεροι από 76.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις οικίες τους την Παρασκευή, και οι περισσότερες πτήσεις ακυρώθηκαν στο πυκνοκατοικημένο νησί της Java στην Ινδονησία, έπειτα από μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθεί μαζικός όγκος στάχτης σε ύψος 17 χιλιομέτρων.
Το σύννεφο στάχτης που ήταν το αποτέλεσμα της ηφαιστειακής έκρηξης της Πέμπτης στο Όρος Kelud στην επαρχία της Ανατολικής Java, μετακινήθηκε δυτικά άνω του νησιού, οδηγώντας στο κλείσιμο επτά αεροδρομίων και στην καθήλωση χιλιάδων επιβατών. Το μόνα μεγάλα αεροδρόμια που συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους στη Java είναι μόλις δύο, και αυτά βρίσκονται στην πρωτεύουσα, Jakarta.

“Βάσει επαληθευμένων δεδομένων και πληροφοριών, περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι έχουν εκκενώσει τις οικίες τους και έχουν απομακρυνθεί από τους τόπους κατοικίας τους σε πέντε πόλεις περιμετρικά του ηφαιστείου.. και περίπου 200.000 άνθρωποι έχουν πληγεί”, δήλωσε σε γραπτό του μήνυμα ο εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Sutopo Nugroho.
Το Όρος Kelud βρίσκεται 90 χιλιόμετρα νότια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ινδονησίας, της Surabaya, που αποτελεί μεγάλο βιομηχανικό κέντρο. Το αεροδρόμιο της συγκεκριμένης πόλης αναγκάστηκε να σταματήσει την λειτουργία του, μαζί με αυτά των πόλεων Bandung,YogyakartaSoloMalangSemarang και της πόλης που πραγματοποιούνται μαζικές διυλίσεις πετρελαίου, της Cilacap.
Το Όρος Kelud αποτελεί ένα από 130 ενεργά ηφαίστεια της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης του κόσμου (σ.σ. pentapostagma.gr– σε πληθυσμό). Το Όρος Kelud «στέκει» στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς, στο ηφαιστειακό ρήγμα περιμετρικά του Ειρηνικού Ωκεανού.
Ο Nugroho δήλωσε ότι οι ηφαιστειακές εκρήξεις έχουν σταματήσει, αλλά η στάχτη έχει επεκταθεί περίπου 500 χιλιόμετρα δυτικά και βορειοδυτικά.
A housing complex is seen covered with ash from Mount Kelud, in Yogyakarta
 Workers stand near a Citilink airplane covered with ash from Mount Kelud at Adi Sucipto airport in Yogyakarta
 A man wears a mask as he rides a becak, a kind of rickshaw, on a road covered with from Mount Kelud,  in Yogyakarta
 Ash from Mount Kelud covers a Garuda Indonesia airplane at Adi Sucipto airport in Yogyakarta
Ash raises from Mount Kelud's eruption, as seen from Sugih Waras village
A villager who was evacuated from her home due to Mount Kelud's eruptions, holds her daughter at a temporary shelter at Sumber Agung village in Kediri
TA VIDEO στην πηγή της ανάρτησης.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου