ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η Ρωσία προειδοποιεί… μην ασχολείστε με την Ουκρανία!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   " 

Last updated on 
Η-Ρωσία-προειδοποιεί-κατά-της-ανάμειξης-στις-εσωτερικές-υποθέσεις-της-ΟυκρανίαςΗ Ρωσία προειδοποίησε σε αυστηρούς τόνους κατά της εμπλοκής στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι ο εξαναγκασμός απέναντι στο Κίεβο ώστε να επιλέξει μεταξύ της «σύσφιξης των δεσμών» με τη Ρωσία ή της «επιλογής» της Δύσης αποτελεί μία «επικίνδυνη» πράξη.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη στη Μόσχα δήλωσε ότι «η προσπάθεια εξαναγκασμού της Ουκρανίας είναι επικίνδυνη και αντιπαραγωγική και ιδιαίτερα επί της βάσης επιλογής της μορφής: «Ή είστε μαζί μας ή εναντίον μας» .

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατά της παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.
Ο Sergei Lavrov κάλεσε τη Δύση να αξιοποιήσει τις επαφές της με πλείστες ουκρανικές πολιτικές δυνάμεις με στόχο την επίτευξη της ειρήνης και τη διακοπή των συγκρούσεων.
Ο ρώσος αξιωματούχος επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την επίσημη θέση της Ρωσίας περί μη-παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.
Ο σχολιασμός του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας έρχεται έπειτα από την αναβολή του σχεδίου του Ουκρανικού κοινοβουλίου που προέβλεπε την ψηφοφορία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας έως τις 27 Φεβρουαρίου, ώστε να επιτραπεί η συνέχεια των διαβουλεύσεων. Η συγκεκριμένη ψηφοφορία αναμενόταν να λάβει χώρα την Τρίτη.
Η Ουκρανία έχει βρεθεί σε έναν κυκεώνα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που οδήγησαν σε βίαιες συγκρούσεις από την στιγμή που ο ανατραπείς Πρόεδρος Viktor Yanukovych αποφάσισε να μην υπογράψει την συμφωνία μεταξύ της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 29 Νοεμβρίου του 2013, επιλέγοντας να «διατηρήσει» τις στενές σχέσεις με τη Ρωσία.
Νωρίτερα την εβδομάδα που διανύουμε, η Ρωσία κάλεσε τον πρέσβη της στο Κίεβο ώστε να συζητηθεί η «κλιμακούμενη κατάσταση» στην Ουκρανία (σ.σ. pentapostagma.gr – όπως περιγράφηκε επίσημα από την ρωσική πλευρά).  Το κάλεσμα του ρώσου διπλωμάτη πραγματοποιήθηκε μόλις μία ημέρα αφότου ο Πρόεδρος Yanukovych αποπέμφθηκε από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου