ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ποιοι στρατιωτικοί θα πάρουν κάτι από το πλεόνασμα - Πως φθάσαμε στην δήλωση Σαμαρά

Reply   ,

Ποιοι στρατιωτικοί είναι βέβαιο ότι “κάτι θα πάρουν” από την “διανομή πλεονάσματος” ; Μόνο οι ΕΠΟΠ.Ίσως και κάποιοι ανθυπολοχαγοί. Ουδείς άλλος μπορεί να αναμένει ότι κάτι θα επιστρέψει στην “λεηλατημένη” τσέπη του! Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον Μάϊο θα “μοιραστούν 500 εκατ. ευρώ στους ένστολους με εισόδημα κάτω από 1.500 ευρώ”.

 Θα υπάρξουν και στους ΕΠΟΠ -ίσως και στους ανθυπολοχαγούς- οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια όπως προβλέπεται για “οικονομικά ασθενείς πολίτες”; Δεν έχει διευκρινιστεί αν και κανείς ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο. Βέβαια κανείς δεν περίμενε και την χθεσινή ανακοίνωση Σαμαρά, ο οποίος ποτέ δεν είχε μιλήσει για “επιστροφή πλεονάσματος” υπό όρους και όρια. Κάποια στιγμή είχε αναφερθεί σε “μάχιμους και μη μάχιμους” προκαλώντας θύελλα, αλλά και τώρα με το όριο των μικτών αποδοχών των 1500 ευρώ προκάλεσε … τυφώνα.

Κοινωνικός αυτοματισμός εν όψει Ότι υπάρχει τεράστια δυσαρέσκεια στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν χρειάζεται να το επισημάνουμε. Και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει -πάλι- προσπάθεια κοινωνικού αυτοματισμού. Τα 1500 ευρώ μικτά είναι λογικό να φαίνονται πολλά σ΄ έναν άνεργο άνθρωπο που δεν έχει πια δυνάμεις, υπομονή και λογική να “μετρήσει” ότι αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να υποστηρίξουν σε καμία περίπτωση την ζωή ενός στρατιωτικού. Ζωή με τεράστιες ιδιαιτερότητες.

Όσοι ενεργοποιήσουν αυτόν τον “μηχανισμό” του κοινωνικού αυτοματισμού καλό θα είναι να απαντήσουν ταυτόχρονα και στο ερώτημα αν θέλουν να έχει η χώρα Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι. Η γραμμή Βενιζέλου Είχαμε γράψει ότι η άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης , ΥΠΕΞ και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν πως οι “ένστολοι δεν πρέπει να πάρουν από το πλεόνασμα ,έχουν να πάρουν από το ΣτΕ”. Σε μεγάλο βαθμό φαίνεται ότι η άποψη αυτή “πέρασε” μέσα από κάποια στοιχειώδη διαπραγμάτευση και φθάσαμε στην ανακοίνωση Σαμαρά. Εύκολο να υποθέσει κάποιος ότι το “παιχνίδι” που γίνεται είναι προεκλογικό. Η καταβολή χρημάτων σε κάποιους χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς τον Μάϊο , λίγο πριν τις κάλπες των ευροεκλογών και των δημοτικών , πιστεύουν κάποιοι ότι θα αλλάξει το κλίμα. Αν πρέπει να ρισκάρουμε μια πρόβλεψη κι αν αφουγκραζόμαστε σωστά το κλίμα που επικρατεί εντός ΕΔ θα διαψευστούν.

ΠΗΓΗ : onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου