ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Σπάρτης: ”Η ζωή του κληρικού είναι σταυροαναστάσιμη”

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr    "

Posted: March 19, 2014 at 10:00 am, Last Updated: March 18, 2014 at 11:40 pm
Σπάρτης ΕυστάθιοςΤην Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, Β΄ Νηστειών, η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σπάρτης εόρτασε και πανηγύρισε τη μνήμη των Λακώνων Αγίων.
Το Σάββατο το απόγευμα τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων π. Πορφύριος Κονίδης.
Τη Κυριακή το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Ακολούθησε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Ευσέβιου Ρασσιά.
Ο νεοχειροτονηθείς, στον σύντομο χειροτονητήριο λόγο του, αφού αναφέρθηκε στο θείο κάλεσμα που τον ώθησε στην ιερωσύνη, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Θεοφιλέστατο βοηθό Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Θεόκτιστο, τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής των Αγίων Τεσσαράκοντα π. Εφραίμ, μαζί με τους συμμοναστές αδελφούς του, την καθηγούμενη της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης Παρθενία, τον εφημέριο του Ι.Ν Αγίου Νικολάου π. Κων/νο Ορφανάκο, τον καθηγητή θεολογίας κ. Καραγεωργούδη, τους γονείς, την αδελφή και τους συγγενείς του, καθώς βέβαια και τους φίλους, τους γνωστούς και τους συμπατριώτες του, τόσο για την έκδηλη αλλά και αμέριστη αγάπη και συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του, όσο και για τη συμμετοχή όλων στην προσωπική του Πεντηκοστή.
Με έκδηλη συγκινησιακή φόρτιση ο νεοχειροτονηθείς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς  τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για τις πατρικές συμβουλές και την πνευματική καθοδήγηση, ενώ υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης με την οποία εξ’ αρχής τον περιέβαλε.
Παίρνοντας τον λόγο, ο Σεβασμιώτατος, επαίνεσε τον χειροτονηθέντα για το ήθος και την εν γένει πνευματική και μοναχική ζωή του.
Επίσης τόνισε πως η ζωή του κληρικού είναι σταυροαναστάσιμη, ενώ το Ιερατικό αξίωμα και στους τρεις βαθμούς του, προϋποθέτει τη διαρκή διακονία, τόσο προς τον Θεό, όσο και προς τους Ανθρώπους.
Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος την προσλαλιά του συνεχάρη τους γονείς του νεοχειροτονηθέντα για το ήθος τους και την πνευματική θωράκιση του τέκνου τους καθώς και την υπόλοιπη οικογένειά του για την στήριξη που του παρείχε στον δύσκολο δρόμο που επέλεξε.
spa2
spa3spa4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου