ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Για τα αναδρομικά στους ένστολους θα πληρώσουν… οι ένστολοι!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: April 4, 2014 at 11:00 am, Last Updated: April 4, 2014 at 12:08 am
enoples-dynameis-enstoloi-570_2014_1_21_20_8_10_b2Το κόστος από δικαστικές αποφάσεις υπέρ επιμέρους κοινωνικών ομάδων θα το καλύπτουν οι ίδιοι οι προσφεύγοντες στα δικαστήρια, δηλώνει ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος

Μήνυμα προς επιμέρους κοινωνικές ομάδες που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν αυξήσεις μισθών και αναδρομικά στέλνει η κυβέρνηση.
Τι λέει το μήνυμα αυτό; Πρακτικά, ότι το κόστος για τις αυξήσεις και τα αναδρομικά, αν τελικά δικαιωθούν στα δικαστήρια, θα επιβαρύνει… τους ίδιους που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη!
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, “εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, το κόστος που θα προκύψει δεν μπορεί να καλυφθεί είτε με αύξηση φόρων είτε με μείωση δαπανών. Θα αντιμετωπισθεί μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά”.
Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, στην περίπτωση της προσφυγής των ενστόλων, για παράδειγμα, το επιπλέον κόστος, που εκτιμάται γύρω στα 500 εκατ. ευρώ, θα μπορούσε να καλυφθεί μέσα από την καθυστέρηση στις προαγωγές των αξιωματικών.
Σημειώνεται ότι το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται στην Πορτογαλία, όπου το βάρος της εφαρμογής αντίστοιχων αποφάσεων ανώτατων δικαστηρίων το ανέλαβαν οι ίδιοι οι προσφεύγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου