ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

NY Times: Η Τουρκία απομακρύνεται συνεχώς από το ευρωπαϊκό όνειρο

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: April 5, 2014 at 10:15 am, Last Updated: April 5, 2014 at 10:16 am
DIADHLOSEIS-TOYRKIA-CNN01-29DECEMBER2013-500x331Την αντίληψη αρκετών Ευρωπαίων αναλυτών και πολιτικών ότι η Τουρκία, μετά από τα αποτελέσματα των πρόσφατων τοπικών εκλογών, απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από το ευρωπαϊκό της όραμα προβάλλει ο Alan Cowell σε ανταπόκριση από το Λονδίνο, στην έντυπη έκδοση της ε/φ NEW YORK TIMES, με τίτλο «Turkey Turns Its Back on the E.U».

Μεταξύ αυτών και ο επιφανής γερμανός πολιτικός Andreas Scheuer, ο οποίος τόνισε ότι «έχει καταστεί πλέον σαφές ότι η Τουρκία του Erdogan δεν ανήκει στην Ευρώπη καθώς μια χώρα της οποίας η κυβέρνηση απειλεί τους επικριτές της και ποδοπατεί τις δημοκρατικές αξίες, δεν μπορεί να ανήκει στην Ευρώπη». Επίσης, εμπειρογνώμονας της γερμανικής κυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής δήλωσε ανώνυμα ότι «χρειαζόμαστε την Τουρκία ως σημαντική σύμμαχο, αλλά δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με αδιαφορία τις εξελίξεις στη χώρα».
Από την πλευρά του, σε συν/ξή του πριν τις εκλογές στην Τουρκία, ο Faki Hakura, ειδικός στα τουρκικά θέματα του λονδρέζικου ινστιτούτου αναλύσεων Ghatham House, αναφέρθηκε στο μικρό ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Τουρκία για το είδος των μεταρρυθμίσεων που απαιτεί η ΕΕ με στόχο την ενίσχυση της ελευθερίας και της διαφάνειας στην τουρκική κοινωνία. «Το κύριο μέλημα στη χώρα αυτή τη στιγμή είναι η εδραίωση της ισχύος και όχι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων, πεποίθηση η οποία ενισχύθηκε από την αδιάλλακτη ρητορική του κ. Erdogan μετά τις εκλογές», κατέληξε ο κ. Hakura.
http://www.nytimes.com/2014/04/04/world/europe/turkey-turns-its-back-on-the-eu.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου