ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: 120 νέες θέσεις εκπαίδευσης στον Τουρισμό

ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

27/06/2014
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Τέσσερα νέα τμήματα διττής εκπαίδευσης -με γερμανικά πρότυπα- σε τουριστικά επαγγέλματα, δημιουργεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο από κοινού με την DEKRA Akademie, τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και άλλους φορείς από την Ελλάδα και τη Γερμανία. 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, μετά από έναν χρόνο επιτυχούς λειτουργίας τριών τμημάτων διττής εκπαίδευσης σε Αθήνα και Κρήτη στον τομέα του τουρισμού, το πρόγραμμα αυξάνεται σε επτά τμήματα, και για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά προκηρύσσονται 120 θέσεις για νέους ή νέες 18-20 ετών που θα επιθυμούσαν να εκπαιδευτούν ως Τεχνίτες Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Ξενοδοχοϋπάλληλοι) και Τεχνίτες Μαγειρικής Τέχνης (Μάγειρες) στην Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης, στον Άλιμο και στο Ηράκλειο Κρήτης.
Το διττό σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης συνδυάζει την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε μια επιχείρηση και τη θεωρητική εκπαίδευση σε επαγγελματικό σχολείο.
Οι νέοι που αποφασίζουν να ακολουθήσουν το δρόμο της διττής επαγγελματικής κατάρτισης εντάσσονται σε μια επιχείρηση ως μαθητευόμενοι, ενώ, παράλληλα, λαμβάνουν θεωρητική κατάρτιση στην επαγγελματική σχολή.
Η συνολική διάρκεια φοίτησης είναι τριετής. Η θεωρητική εκπαίδευση διαρκεί περίπου. 5 μήνες ανά έτος και πραγματοποιείται τη χειμερινή περίοδο.
Στο πλαίσιο της πρακτικής εκπαίδευσης, που πραγματοποιείται κατά την θερινή περίοδο (τουριστική σεζόν), ο εκπαιδευόμενος αμείβεται από την επιχείρηση με ποσό που αντιστοιχεί στο  75% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.
Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, «το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο επενδύει στην διττή επαγγελματική εκπαίδευση, με σκοπό την περαιτέρω σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση. Σκοπός του είναι να αποτελέσει η διττή εκπαίδευση μία πρόσθετη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη, αλλά και ένα αποτελεσματικό εφόδιο για τη μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.


ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου