ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

«ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

27/06/2014
Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφού βρεθεί τρόπος κάλυψης του δημοσιονομικού κενού,  θα προωθήσει η κυβέρνηση ρυθμίσεις που θα εναρμονίζονται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά τους ένστολους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις «Αρχές Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Εποπτείας (Ενσωμάτωση της οδηγίας 2011/85/ ΕΕ) - Δημόσιο Λογιστικό», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως απαιτούνται οι σχετικές πιστώσεις που δεν έχουν προβλεφθεί στην παρούσα φάση λόγω του ότι η απόφαση εκδόθηκε το 2014, σε αντίθεση με την απόφαση που αφορά τους δικαστικούς που είχε εκδοθεί το 2013.
«Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση προκειμένου να καταβληθούν τα αναδρομικά στους ενστόλους εξετάζει τρόπους κάλυψης με διαφορετικούς τρόπους του δημοσιονομικού κενού που αναπόφευκτα δημιουργούνται. Η κυβέρνηση είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της και αίρει σταδιακά στρεβλώσεις και αδικίες που συντελέσθηκαν», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.
Τη δέσμευση του παριστάμενου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της αποκατάστασης του μισθολογίου των ένστολων παράλληλα με την αποκατάσταση των δικαστικών, ζήτησαν νωρίτερα οι αντιδρώντες βουλευτές της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Θόδωρος Σολδάτος, Δημήτρης Κυριαζίδης και ο Ιορδάνης Τζαμτζής. 
Ωστόσο, ο κ Σταϊκούρας άφησε έμμεσες αιχμές για τους αντιδρώντες, υπενθυμίζοντας ότι το «Μεσοπρόθεσμο» σχέδιο που έβαζε όριο σε τέτοιου είδους ζητήματα οικονομικής αποκατάστασης ψηφίστηκε και από τους ίδιους τον Μάιο.
Υπενθυμίζεται πως οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τον Παύλο Βογιατζή, είχαν δηλώσει ότι θα καταψήφιζαν την τροπολογία για τους δικαστικούς.
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει «παρών» ζητώντας να εφαρμόζονται όλες οι δικαστικές αποφάσεις.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου