ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΟΙ 5 ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,   " 

Posted: 
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
H Iνδία ,η Γουινέα,το Πακιστάν το Σουδάν και η Σομαλία συγκαταλέγονται μεταξύ των χειρότερων χωρών για μια γυναίκα.(madame Figaro 10/06/14)
Η έρευνα που δημοσιοποιείται επικαλείται στοιχεία του ΟΗΕ ,της Διεθνούς Αμνηστίας και της Παγκόσμιας Τράπεζας.Εγκλήματα τιμής,κλειτοριδοκτομές,σεξουαλικό σκλαβοπάζαρο είναι μερικά  μόνο από τα εγκλήματα στα οποία υποβάλεται ο γυναικείος πληθυσμός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το Πακιστάν(95-97% μουσουλμάνοι) είναι η χώρα πρωταθλήτρια σε εγκλήματα τιμής. Σε άλλες 30 χώρες η σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών εκτός  του προδιαγεγραμμένου πλαισίου επισύρει την ατίμωσή τους από τη φυλή.Όποιες είναι θύματα βιασμού,μοιχαλίδες ή είχαν σχέση πριν το γάμο τους κινδυνεύουν με θάνατο. Για την ” τιμή “. Σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον πληθυσμό (UNFPA) περίπου 5000 γυναίκες κάθε χρόνο είναι θύματα εγκλημάτων τιμής.Η Διεθνής Αμνηστία εκτιμά ότι 1200 με  1800 εγκλήματα τέτοιου τύπου διαπράτονται στο Πακιστάν.
τζαμί στη Γουινέα
τζαμί στη Γουινέα
Το Σουδάν (97% μουσουλμάνοι) έχει το ρεκόρ των απωλεσθέντων ελευθεριών.Περίπου  88% των γυναικών έχουν υποστεί κλειτοριδοκτομή.Δεν δικαιούνται να υποβάλουν μόνες τους αίτημα για έκδοση διαβατηρίου ούτε να βγουν από τα σπίτια τους ούτε να επιλέξουν την κατοικία τους και την δουλειά τους όπως οι άνδρες.Η Σαουδική Αραβία δεν απέχει και πολύ από αυτήν την κατάσταση.Οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν.
Στην Γουινέα (το 85% των 7,5 εκατομυρίων μουσουλμάνοι) οι γυναίκες είναι σεξουαλικές σκλάβες.Δεν έχουν αυτοδιάθεση του σώματός τους.Περίπου το 63% των γυναικών έχουν παντρευτεί ανήλικες.Οι γυναίκες της Γουινέας είναι αυτές που υποβάλονται σε πρόωρες γεννήσεις περότερο από όποιες άλλες γυναίκες στον κόσμο μαζί με τις Νιγηριανές και τις γυναίκες από το Μαλί (90% μουσουλμάνοι) εκ των οποίων τα τρία τέταρτα διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν την επιλογή ερωτικού συντρόφου.Στις γειτονικές χώρες της Ερυθραίας και της Σιέρρα Λεόνε(71% μουσουλμάνοι) τα στατιστικά είναι αντίστοιχα. Οι γυναίκες άλλωστε σε αυτές τις περιοχές είναι τα πρώτα θύματα των πολέμων.
Το 98%  των γυναικών της Σομαλίας (η συντριπτική πλειοψηφία των 10 εκατομυρίων κατοίκων μουσουλμάνοι) έχουν υποστεί κλειτοριδοκτομή.
Ωστόσο η Αίγυπτος αριθμητικά έχει τα πρωτεία.Τα  27.2 εκατομύρια των γυναικών της είναι όλα ευνουχισμέαν δια της κλειτοριδοκτομής. Το ΟΗΕ εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε αυτ΄λην την πρωτόγονη επέμβαση είναι 130 εκατομύρια.
Στην Ινδία (177 εκατομύρια μουσουλμάνοι) ο βιασμός δεν αποτελεί έγκλημα.Ο ΟΗΕ τον χαρακτηρίζει ως το εθνικό της πρόβλημα.Ο συζυγικός βιασμός δεν αποτελεί έγκλημα και το 94% των αστυνομικών θεωρούν ότι είναι νορμάλ ένα άνδρας να εξαναγκάζει την γυναίκα του σε σσεξουαλική πράξη παρά την θέλησή της.Σύμφωνα με μια μελέτη  20 737 βιασμοί καταγράφησαν το 2007.Χωρίς να υπολογίζονται αυτοί που αποσιωπήθηκαν. Ο βιασμός είναι επιπρόσθετα ένα όπλο μαζικής καταστροφής.Κατά την γενοκτονία στη Ρουάντα το 1994 περίπου  250 000 με 500 000 γυναίκες κακοποιήθηκαν.Στη Δημοκρατία του Κογκό υπολογίζονται σε  1100 βιασμούς καθημερινά.Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα 1 γυναίκα στις 5 θα είναι θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού κατά τη ζωή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου