ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Γ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

11/06/2014
Πολιτική συναίνεση και ανακούφιση των νοικοκυριών ήταν το μήνυμα του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κατά την τελετή παραλαβής παράδοσης του υπουργείου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του χωρίς να αλλάξει την φιλοσοφία.
Αναγνωρίζοντας το έργο της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, είπε ότι είναι γεγονός ότι η οικονομία πλέον σταθεροποιείται. Τους επόμενους μήνες η ανάκαμψη θα γίνει αισθητή, θα το δουν όλοι οι Έλληνες, είπε, αναφερόμενος στην αισθητή αύξηση του τουρισμού, της ναυτιλίας, των εξαγωγών.
«Η οικονομία σταθεροποιείται πια. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν από δύο χρόνια. Οδεύουμε σε έναν ενάρετο κύκλο και τους επόμενους μήνες θα δούμε την ανάπτυξη να έρχεται επιτέλους».
«Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να διευκολύνουμε τις ελληνικές οικογένειες, όλοι μας υποφέρουμε», υπογράμμισε ο νέος υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι «πρέπει να δούμε τα νούμερα και τους λογαριασμούς να ισοσκελίζονται», σημειώνοντας ότι «πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι μόνο ότι θέλει η τρόικα».
Ο κ. Χαρδούβελης είπε ακόμη ότι «είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Η Αριστερά να καταλάβει ότι για αυτά που λέει πρέπει να υπάρχει προϋπολογισμός και η Δεξιά να ξεφύγει από τον ατομικισμό, να κοιτάξει το σύνολο και την οικογένεια».
«Δεν υπάρχουν διαχωρισμοί αυτή την εποχή. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και άνθρωποι που μένουν στην μπάντα» είπε και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Στουρνάρα ότι «θα συνεχίσουμε το έργο σας χωρίς να αλλάξουμε τη φιλοσοφία».
Επίσης, είπε ότι το εισόδημα του πολίτη πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται, είπε ο υπουργός εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό θα αρχίσει από φέτος. «Πρέπει να προσέξουμε τα προβλήματα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων» σημείωσε και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο μια χώρα κατανάλωσης.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας παρέδωσε το υπουργείο Οικονομικών
Ιδιαίτερα συγκινημένος, τονίζοντας τις δύο βασικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει: τη βιωσιμότητα του χρέους και την ολική επαναφορά σε βιώσιμη ανάπτυξη.
«Είμαι σίγουρος ότι ο Γκίκας θα φυλάξει τις Θερμοπύλες, δηλαδή τα επιτεύγματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα», είπε ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στο σημαντικό έργο που έχει τελεστεί, τις «βασικές παρακαταθήκες» που επιτρέπουν αισιοδοξία για το μέλλον.
Μεταξύ άλλων είπε ότι αναγκάστηκε να πάρει μέτρα που κανείς υπουργός δεν θα ήθελε, προσθέτοντας ότι κάθε φορά έδινε μάχη με την τρόικα, ώστε να ληφθούν τα λιγότερο επώδυνα μέτρα.
«Το ξέρω ότι η εξυγίανση ήταν μια δύσκολη δοκιμασία», είπε ο Γ.Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη γιατί οι παθογένειες ήταν χρόνιες και τεράστιες. Αν είχαν ληφθεί εγκαίρως τα αναγκαία μέτρα η κατάσταση θα ήταν λιγότερο επώδυνη, τόνισε.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου