ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Νέα έρευνα συνδέει το γάλα με τον καρκίνο του προστάτη

ΠΗΓΗ :   " pentapostagma   " 

Posted: June 2, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: June 2, 2014 at 11:56 am
νέα-έρευνα-συνδέει-το-γάλα-με-τον-καρκίνο-του-προστάτηΝέα έρευνα συνδέει το γάλα με τον καρκίνο του προστάτη


Τον συσχετισμό των υψηλών ποσοστών ασβεστίου με τον καρκίνο του προστάτη έρχεται να καταδείξει νέα έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, το Ινστιτούτο Πρόληψης του Καρκίνου των Η.Π.Α. και το Ινστιτούτο Έρευνας για τον καρκίνο του Στάνφορντ.


Πιο συγκεκριμένα, φάνηκε ότι υψηλότερα επίπεδα ασβεστίου που σχετίζονται με την κατανάλωση γάλακτος μπορεί να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στην αύξηση του κινδύνου ενός ανθρώπου για καρκίνο του προστάτη. Από τα αποτελέσματα της μελέτης φάνηκε ότι η κατανάλωση γάλακτος συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο προχωρημένου καρκίνου του προστάτη, ενώ για το γιαούρτι, το παγωτό και το τυρί δεν βρέθηκε κάτι ανάλογο.

Ακόμη, μεταξύ των ανδρών, εκείνοι που είχαν μια συνολική πρόσληψη ασβεστίου μεγαλύτερη από 712,5 μικρογραμμάρια την ημέρα παρουσίαζαν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη σε σχέση με εκείνους που είχαν μικρότερη. Υπενθυμίζεται ότι ένα ποτήρι γάλα ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι ή ένα μικρό κομμάτι κίτρινο τυρί δίνουν περίπου 300 μικρογραμμάρια ασβεστίου.

Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου