ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ελαφρά μαχητικά: Ντεμπούτο Scorpion σε αεροπορικό σόου

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: June 1, 2014 at 9:00 am, Last Updated: May 31, 2014 at 11:29 pm
ελαφρά-μαχητικά-ντεμπούτο-σκόρπιον-σε-στρατιωτικό-σόου Το πρόγραμμα πτητικών δοκιμών του Scorpion, του ελαφρού μαχητικού / αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR: Intelligence, Surveillance and Reconnaissance: ISR) που αναπτύσσει η Textron AirLand, διεκόπη προσωρινά, προκειμένου αυτό να επιδειχθεί στη διεθνή αεροπορική έκθεση Farnborough 2014 που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούλιο.

Για αυτό τον σκοπό στο αεροσκάφος θα γίνουν σημαντικές τροποποιήσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αυτές που απαιτούνται προκειμένου να εκτελέσει υπερατλαντική πτήση. Σημειώνεται, ότι η έκδοση συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης του Scorpion εκτελεί πτητικές δοκιμές κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε μηνών.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της κατασκευάστριας, στο αεροσκάφος θα πραγματοποιούνταν τροποποιήσεις που η ανάγκη τους θα ανέκυπτε από την εξέλιξη των δοκιμών. Όμως η απόφαση για συμμετοχή στο Farnborough επέβαλε την αλλαγή του αρχικού προγραμματισμού και πλέον οι τροποποιήσεις στο αεροσκάφος άρχισαν να γίνονται μετά τη δοκιμαστική πτήση της 1ης Μαΐου.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η εγκατάσταση συστήματος απο-παγοποίησης στους αεραγωγούς του κινητήρα, η αντικατάσταση του κατασκευασμένου από σύνθετα υλικά εμπρόσθιου χείλους των αεραγωγών από μεταλλικό που επιτρέπει την πτήση σε ευρύτερο φάσμα καιρικών συνθηκών, η τοποθέτηση ενσωματωμένης στην άτρακτο κλίμακας για το διθέσιο πλήρωμα και βελτιώσεις στο ηλεκτρικό σύστημα και το σύστημα περιβαλλοντικού ελέγχου (συμπεριλαμβανομένης και της εγκατάστασης συστήματος παραγωγής οξυγόνου – OBOGS αντί των επαναπληρούμενων φιαλών οξυγόνου που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα).
Ας σημειωθεί, ότι προκειμένου το Scorpion να μεταβεί από τις εγκαταστάσεις της Textron AirLand στη Wichita του Κάνσας στο Farnborough, στη Βρετανία, θα πρέπει να εκτελέσει υπερατλαντική πτήση 4.700 ναυτικών μιλίων (8.700 χιλιόμετρα). Είναι αυτονόητο, ότι η μετάβαση του Scorpion στο Farnborough αποσκοπεί στην προσέλκυση πιθανών πελατών από το εξωτερικό εκμεταλλευόμενη την αυξημένη παρουσία τους στην έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου