ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Οι Ευρωπαικοί ισολογισμοί “ντοπάρονται” από τα έσοδα ναρκωτικών και πορνείας

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 1, 2014 at 11:57 pm

Μετά τη Σουηδία, την Ιταλία και την Ισπανία, και η Αγγλία θα συμπεριλάβει στον ισολογισμό της, τα παράνομα έσοδα από τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και λευκής σαρκός.

drogues_g
Με αυτήν την κίνηση πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να ντοπάρουν το Εθνικό Ακαθάριστο Προιόν με μια ένεση 10 δισεκατομμυρίων αγγλικών λυρών ή 12,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το να συμπεριληφθούν στο Εγχώριο Ακαθάριστο Προιόν, έσοδα από τέτοιες δραστηριότητες, επιτρέπεται από τους ευρωπαικούς κανόνες, προκειμένου να μειωθεί το χρέος της κάθε χώρας και να αυξηθούν τα έσοδα που παρουσιάζουν τα κράτη στην Ε.Ε., εξήγησε ειδικός του BFM Business.
Θέλησε και η Γαλλία να συμπεριλάβει στους ισολογισμούς της έσοδα από αυτές τις παράνομες δραστηριότητες αλλά
(Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικών και Οικονομικών Μελετών ) δεν δέχθηκε τον συνυπολογισμό αυτό στα δημόσια έσοδα.
Σύμφωνα με την αντίστοιχη υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (ONS), η πορνεία θα αυξήσει το ΕΑΠ κατά 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ και το εμπόριο ναρκωτικών 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα.
prostitution-5_4247112
Για να πραγματοποιήσουν όλους αυτούς τους οικονομικούς δείκτες, οι στατιστικολόγοι της Αγγλίας καταμέτρησαν την ενοικίαση χώρων πορνείας αλλά και τις αγορές διαφόρων ειδών που σχετίζονται με αυτήν την δραστηριότητα, όπως ειδικός ρουχισμός κ. ά. Υπολόγισαν ότι ο αριθμός των εκδιδόμενων γυναικών ανέρχεται στις 58 000.
Όσον αφορά τις ναρκωτικές ουσίες, το ONS υπολόγισε την παραγωγή και πώληση του crack, της κοκαίνης, της ηρωίνης, της κάνναβις, της ecstasy και των αμφεταμινών. (l’ express)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου