ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Έτοιμη να βοηθήσει τη διεθνή έρευνα η Ρωσία

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

23/07/2014
Βοήθεια σε ό,τι χρειαστεί για την έρευνα της συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους στην Ουκρανία δήλωσε ότι είναι έτοιμη να παράσχει η Ρωσία.

Η Μόσχα αφού χαιρέτισε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον τόπο της καταστροφής, ανέφερε ότι μία τέτοια καταστροφή πρέπει να διαλευκανθεί με την ενεργή συμμετοχή του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας του ΟΗΕ
Σχετικά με την απόφαση του Σ.Α. το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε τα εξής: «Επειτα από εντατικές διαβουλεύσεις, υιοθετήθηκε ένα σχέδιο. Δίνει έμφαση στην ανάγκη για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας, πραγματικά ανεξάρτητης και αντικειμενικής με βάση τις αρχές της διεθνούς αεροπορίας».
Στο μεταξύ, συγκάλυψη κατήγγειλε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, αναφερόμενος στην κατάρριψη του αεροσκάφους, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για έγκλημα.
Όπως υποστήριξε, παραποιήθηκαν τα στοιχεία στον τόπο της πτώσης του αεροσκάφους.
«Μετά το έγκλημα, έρχεται η συγκάλυψη. Αυτό που είδαμε είναι παραποίηση σε βιομηχανική κλίμακα και προφανώς αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν πρόκειται για ατύχημα. Πρόκειται για έγκλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, στην ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών στην Ευρώπη στην ανατολική Ουκρανία, συμφώνησαν ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Πολωνός ομόλογός του Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι σε τηλεφωνική τους συνομιλία.
«Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρόεδρος Κομορόφσκι συμφώνησαν για τη σημασία της αύξησης των αμυντικών δαπανών μεταξύ των ευρωπαϊκών μελών του ΝΑΤΟ, καθώς και για τη σημασία που έχει για τη συμμαχία η αξιόπιστη συμβολή στις προσπάθειες του ΝΑΤΟ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι δύο ηγέτες τόνισαν επίσης την ανάγκη για διατλαντική αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση της τραγικής υπόθεσης με την κατάρριψη της πτήσης Μ17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών και τις προσπάθειας της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία».

ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου