ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΒΟΥΛΗ: ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΕΑΣ

Β’ ΘΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ

26/07/2014
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το οποίο ρυθμίζεται πλήθος θεμάτων όπως η εθελουσία έξοδος των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι διά του εισηγητή του Β. Χατζηλάμπρου είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει το σύνολο των άρθρων, κατέληξε να ψηφίσει αρκετά από αυτά.
Μαζί με το νομοσχέδιο, υπερψηφίστηκαν και σειρά από τροπολογίες, υπουργικές και βουλευτικές.
Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γενημματά, έκανε δεκτές πέντε βουλευτικές τροπολογίες: Μία του Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΝΔ) που αφορά και πάλι τη συμμετοχή των εργαζομένων των ΕΑΣ στο πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου, τροπολογία του ίδιου βουλευτή και του Δ. Σαλτούρου (ΠΑΣΟΚ) για αναστολή ποινικής δίωξης της διοίκησης των ΕΑΣ για συγκεκριμένες φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες της εταιρείας, τροπολογία του Κώστα Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ) για τη διατήρηση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που εξέρχονται εθελουσίως από τα ΕΑΣ, τροπολογία του Π. Ρήγα (ΠΑΣΟΚ) για την καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζομένους στα ναυπηγεία του Νεωρίου της Σύρου, μία της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μ. Γιαννακάκη για διετή παράταση της αναβολής στράτευσης για φοιτητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα, δυσαναγνωσία κ.ά.), και των Σαλτούρου και Κεφαλογιάννη για αναστολή ποινικής δίωξης της διοίκησης των ΕΑΣ για φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες της εταιρείας και έχει χρονικό περιορισμό που λήγει με τη διάσπαση της εταιρείας.
Πέραν των βουλευτικών τροπολογιών και της τροπολογίας του υπουργείου Υποδομών, κατατέθηκαν και υπερψηφίστηκαν άλλες επτά υπουργικές τροπολογίες που προβλέπουν:
- Αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ.
- Παράταση μέχρι την 31η Αυγούστου, της ισχύος της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διέθεταν άδεια πέρυσι την ίδια ημερομηνία και υπέβαλαν σχετική αίτηση έως και την 15η τρέχοντος.
- Επιχορήγηση από το Δημόσιο, των θυγατρικών των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα των εργαζομένων, ενόψει της θέσης τους σε ειδική εκκαθάριση.
- Επανακαθορισμό των όρων και προϋποθέσεων για τη χορήγηση καταστάσεων επιβίβασης στα στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Μετάθεση για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, της εγγραφής των επιτυχόντων ιδιωτών στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.Θεσμοθέτηση εκ νέου της δυνατότητας πρόσληψης υπαλλήλων του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.
- Χορήγηση στους δύτες του υπουργείου Πολιτισμού, ειδικής πρόσθετης αμοιβής για κάθε μέρα κατάδυσης (με συνολικό κόστος 102.000 ευρώ ετησίως.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου