ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Θρησκευτικός Τουρισμός στην Κεφαλονιά

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

29/08/2014
Την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014, η διακεκριμένη δημοσιογράφος κ. Μαρία Καραδημήτρη – Στεφανίδου, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Δημοτικής Ενότητας Αργοστολίου, κ. Σίσσυ Αντωνάτου, συμμετείχε σε Σύσκεψη – Εργασίας με τον Α/Δήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, με θέμα τον «Θρησκευτικό Τουρισμό».

Η κ. Στεφανίδου, Τουριστική Ανταποκρίτρια και εξειδικευμένη σε θέματα ανάπτυξης της «Προσκυνηματικής περιήγησης», με μεγάλη εμπειρία σε θέματα «Θρησκευτικής - ταξιδιωτικής συνεργασίας» με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Ρωσίας, ενημερώθηκε από τον κ.Κεκάτο για την συνεργασία του Δήμου Κεφαλονιάς κυρίως με την πόλη του Αγίου Σέργιου (Sergey Posad), στην περιφέρεια της Μόσχας.
Η κ. Αντωνάτου, ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Κεφαλονιάς – Ιθάκης  και της Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, επεσήμανε τις αναπτυξιακές δυνατότητες του «Θρησκευτικού Τουρισμού», όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και σε συνεργασία με τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία ανά τον κόσμο.
Τέλος, ο κ. Κεκάτος, αφού ευχαρίστησε τις δύο κυρίες, για την εποικοδομητική συζήτηση εργασίας, ανάφερε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση για την περαιτέρω ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών Τουρισμού και σημείωσε την μεγάλη συμβολή του Προέδρου της Κεφαλλονητο-Ρωσικής Φιλίας κ.Δημήτρη Ζαφειράτου και των Ιερέων, Πατέρα Φωτίου Γαβριελάτο και Πατέρα Γεωργίου Καλαρύτη στην θεμελίωση  του Θρησκευτικού Τουρισμού στο Νησί.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ,     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου