ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Σόιμπλε: Επιτυχημένα τα προγράμματα διάσωσης

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma   " 

Posted: Αυγούστου 27, 2014 at 4:30 μμ, Last Updated: 
σόιμπλε-επιτυχημένα-τα-προγράμματα-διάσωσης
Για τεράστια πρόοδο των χωρών που έχουν υπαχθεί σε προγράμματα διάσωσης κάνει λόγο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Passauer Neue Presse.
Ο κ. Σόιμπλε κάνει μάλιστα λόγο για ιστορία επιτυχίας, εξηγώντας ότι «Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι πιστεύετο μέχρι πρότινος». Όπως επισημαίνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ελάχιστος λόγος γίνεται πλέον για προβλήματα στην Κύπρο. 


Η πολιτική, όπως υπογραμμίζει, υπερασπίστηκε επιτυχώς το κοινό νόμισμα ενώ οι χώρες τις οποίες βοηθήσαμε, όπως λέει χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζονται πλέον από τον ΟΟΣΑ ως πρωτοπόρες στην υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην υπ. Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ περί της πολιτικής λιτότητας που, όπως είπε, επέβαλε η Γερμανία σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη -δηλώσεις οι οποίες αποτέλεσαν και την αφορμή για την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης- ο κ. Σόιμπλε απαντά ότι φυσικά και δεν τον χαροποίησαν, εκτιμά ωστόσο ότι πρόκειται για εσωτερικές διαμάχες στη Γαλλία από τις οποίες αντλήθηκαν εν τω μεταξύ τα σωστά συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου