ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Τιμήθηκαν στην Κρήτη οι Καταδρομείς που έπεσαν το ’74 στην Κύπρο

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     " 

Posted: Σεπτεμβρίου 3, 2014 at 7:03 μμ, Last Updated: 
image001
Με την επιχείρηση αυτοκτονίας “ΝΙΚΗ” όταν τα παροπλισμένα αεροσκάφη της Π.Α. μετέφεραν την Α” Μοίρα Καταδρομών και μια διμοιρία της Γ” Μοίρας Κ/Δ έγινε κατορθωτό το αεροδρόμιο Λευκωσίας, στόχος στρατηγικός και συμβολικού χαρακτήρα, να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων εισβολέων, παραμένοντας σε ελληνικά χέρια, στην συνέχεια αποδιδόμενο στα ΗΕ. Στην συνέχεια έδωσαν ηρωικές μάχες στα περίχωρα της Λευκωσίας ακυρώνοντας τις απόπειρες περαιτέρω περίσφυξης της Λευκωσίας από τον Αττίλα

Σε μια σεμνή τελετή κατατέθηκε στο μνήμα του Ήρωα Καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη στον Αμύγδαλο του Ηρακλείου, η μπρούτζινη πλάκα με τα ονόματα των συμμαχητών του της Α` Μοίρας Καταδρομών, που έπεσαν για την Πατρίδα και την ελευθερία της Κύπρου, στις σφοδρές μάχες του `74.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πολιτικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν ο αδελφός του Ήρωα Λευτέρη Μπικάκη και οι συγγενείς του, ενώ με το πέρας της ακολουθίας, έγινε προσκλητήριο των ηρώων της Α` Μ.Κ.
image011
Ο Μανώλης Μπικάκης που χάθηκε άδικα σε αυτοκινητιστηκό δυστύχημα πριν από χρόνια είχε καταφέρει να εξουδετερώσει σχεδόν μόνος του και αποκομμένος τις κυκλωτικές κινήσεις τουρκικών τεθωρακισμένων στην Β.Δ. πλευρά της Λευκωσίας, ανατρέποντας ουσιαστικά τα σχέδια για περαιτέρω περίσφυξη του κλοιού γύρω από τις ελλαδικές και ελληνοκυπριακές δυνάμεις.


Με την κίνησή του αυτή το Κίνημα, πέρα από την απόδοση τιμής στον Ήρωα, υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό, πως δεν πρέπει να ξεχνά αυτούς που θυσιάστηκαν για να είναι ελεύθερος και αξιοπρεπής. newsit.grimage012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου