ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Εικόνες αποκάλυψης από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία. Aerial Iceland volcano footage: Lava fountains, huge smoke clouds

  ΠΗΓΗ : "     pentapostagma.gr        " 

Posted: Σεπτεμβρίου 4, 2014 at 10:30 πμ, Last Updated: 
καταπληκτικές-φωτογραφίες-ηφαίστειο-ισλανδίας
Συντριβάνια λάβας εμφανίζονται στην τοποθεσία μίας σχισμής από την έκρηξη του Ισλανδικού ηφαιστείου Bardarbunga στις 2 Σεπτεμβρίου 2014. (Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Armann Hoskuldsson)
Η πρόσφατη έκρηξη ηφαιστείου δημιούργησε ένα σχεδόν «βιβλικό-αποκαλυπτικό» τοπίο στην Ισλανδία. Οι ροές λάβας συνεχίζουν δίχως σταματημό. Ο κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων είναι ορατός, βάσει του «Πορτοκαλί Συναγερμού» (σ.σ. pentapostagma.gr – «Orange Alert») , της σχετικής δηλαδή προειδοποίησης των αεροπορικών εταιρειών για ηφαιστειακή τέφρα.

Το επίπεδο του «Πορτοκαλί Συναγερμού» είναι το δεύτερο υψηλότερο σε μία κλίμακα πέντε χρωμάτων. Έως τώρα δεν έχει γίνει ορατή ηφαιστειακή στάχτη, αλλά κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι η κατάσταση θα παραμείνει ίδια.
Τα συντριβάνια λάβας από το ηφαίστειο Bardarbunga έφθασαν την Κυριακή τα 50 μέτρα σε ύψος, μετατρέποντας τον συναγερμό προειδοποίησης πτήσεων σε «κόκκινο», τον υψηλότερο της σχετικής κλίμακας. Η περιοχή δονείται από έντονη σεισμική δραστηριότητα. Ο Einar Heinarrson, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Ισλανδίας αναφέρει ότι «Η έκρηξη συνεχίζεται με τους ίδιους ρυθμούς με προηγουμένως. Οι εκρήξεις είναι συνεχόμενες».

Οι αεροπορικές εταιρείες δικαιολογημένα εκφράζουν τις ανησυχίες τους, αλλά οι εκρήξεις έγιναν ο «καμβάς» για τη δημιουργία φανταστικών εικόνων, κυρίως όπως εμφανίζονται στα νοτιοδυτικά της χώρας.
View of lava flowing on the ground after the eruption of Bardabunga volcano
Η λάβα ρέει στο έδαφος έπειτα από τη νέα έκρηξη του ηφαιστείου Bardabunga στις 31 Αυγούστου, 2014. (Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Armann Hoskuldsson).
Ο εκπρόσωπος της ισλανδικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας πρόσθεσε ότι η λάβα ξεπετάγεται από μία σχισμή πλησίον του ηφαιστείου. Πλέον κινείται προς την κατεύθυνση ενός ποταμού, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ενδέχεται να υπάρξουν εκρήξεις αερίων ήσσονος σημασίας. Η λάβα καλύπτει πλέον μία έκταση 6,2 χιλιομέτρων, που αντιστοιχεί στο μέγεθος 868 γηπέδων ποδοσφαίρου.
Picture shows magma along a 1-km-long fissure in a lava field north of the Vatnajokull glacier, which covers part of Bardarbunga volcano system
Η φωτογραφία απεικονίζει ένα μάγμα κατά μήκος μίας σχισμής έκτασης ενός χιλιομέτρου σε πεδίο λάβας βόρεια του παγετώνα Vatnajokull , που καλύπτει τμήμα του ηφαιστειακού συστήματος του Bardarbunga 29 Αυγούστου, 2014. (Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Marco Nescher)
View of lava flowing on the ground after the eruption of Bardabunga volcano
Η λάβα ρέει στο έδαφος έπειτα από τη νέα έκρηξη του ηφαιστείου Bardabunga στις 31 Αυγούστου, 2014. (Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Armann Hoskuldsson).
Lava fountains are pictured at the site of a fissure eruption near Iceland's Bardarbunga volcano
Συντριβάνια λάβας απεικονίζονται σε σημείο σχισμής της έκρηξης πλησίον του ηφαιστείου Bardarbunga στις 2 Σεπτεμβρίου, 2014. (Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Armann Hoskuldsson)


Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο των ηφαιστειακών εκρήξεων στην Ισλανδία:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου