ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Το ρωσικό ανθυποβρυχιακό πλοίο «Αντιναύαρχος Kulakov» στην Κύπρο

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 4, 2014 at 5:00 μμ, Last Updated: 
kylakof
Το ρωσικό βαρύ αντιτορπιλικό ASW (BOD) της Βορείου Στόλου, «Αντιναύαρχος Kulakov», κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Μεσόγειο Θάλασσα , την Παρασκευή πραγματοποίησε επίσκεψη στο λιμάνι της Λεμεσού (Κύπρος), ανέφερε  το πρακτορείο  Interfax, επικαλούμενο  τον εκπρόσωπο του Βορείου Στόλου, αντιπλοίαρχο  Vadim SERGA.

«Προβλέπεται το ρωσικό ανθυποβρυχιακό πλοίο να παραμείνει στο λιμάνι της Λεμεσού μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, και μετά να συνεχίσει να εκτελεί το έργο του, στην ομάδα πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, που υπηρετούν στη Μεσόγειο Θάλασσα σε μόνιμη βάση», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματικός.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι το σχέδιο προβλέπει αναπλήρωση εφοδιασμού καθώς και ξεκούραση των πληρωμάτων, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά αξιοθέατα και να χαλαρώσουν  στην παραλία.
Το αντιτορπιλικό «Αντιναύαρχος Kulakov» ξεκίνησε στις 15η Απριλίου του 2014, από την κύρια βάση του Βορείου Στόλου στο Severomorsk. Από το Μάιο έως τον Αύγουστο, το  ανθυποβρυχιακό πλοίο  εκτέλεσε πλήθος αποστολών στα πλαίσια των καθηκόντων του στη Μεσόγειο, διανύοντας  συνολικά 14 χιλιάδεςναυτικά μίλια.
Το αντιτορπιλικό   Kulakov έχει μήκος 162.99 μ. μέγιστο εκτόπισμα 7,900 τόνους, μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβους και ο οπλισμός του αποτελείται από 2 τετραπλούς εκτοξευτές βλημάτων  επιφανείας – επιφανείας SS-N-14, 4 κάθετους εκτοξευτές βλημάτων επιφανείας – αέρος SA-N-9, 2 πυροβόλα των 100 χλστ. και 4 συστήματα εγγύς αμύνης AK 630 των 30 χλστ.
Υπενθυμίζεται ότι στις  26 Σεπτεμβρίου,  κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας και το ρωσικό καταδρομικό « Moskva» στο πλαίσιο των καθιερωμένων ετήσιων εορτασμών προς τιμήν του Ρώσου ναυάρχου και Αγίου της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας, Θεόδωρου Ουσακώφ.
Οι ρώσοι ενισχύουν ειδικά το τελευταίο διάστημα την δύναμη των πολεμικών πλοίων τους πλοίων,  στην Μεσόγειο Θάλασσα. Η παρουσία του ρωσικού καταδρομικού « Moskva», οπλισμένο με πυραύλους με ακτίνα 300χλμ, του ανθυποβρυχιακού πλοίου «Αντιναύαρχος Kulakov» καθώς και άλλων  πολεμικών τους πλοίων, τονίζει  την παρουσία τους στην ανατολική Μεσόγειο, ειδικά εν όψει εξελίξεων στην Συρία, με την «εκστρατεία» κατά του ισλαμικού στρατού»  ISIL.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου