ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται το «Α' Πακέτο Γιούνκερ» ύψους 300 δισ.

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

04/11/2014
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα 
Είναι το «δώρο» των Χριστουγέννων του νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ προς τα εκατομμύρια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν βάλει λουκέτο και τα εκατομμύρια Ευρωπαίους άνεργους.

Δώσαμε τον τίτλο: «Α ΠακέτοΓιούνκερ» για τρεις λόγους:
Πρώτον, πιστεύουμε, πως θα υπάρξει και «Β΄ Πακέτο Γιούνκερ».
Δεύτερον, το πακέτο αυτό, το οποίο ο επικεφαλής της Κομισιόν στην ομιλία του, σωστά χαρακτήρισε δέσμη, έχει αρκετές ομοιότητες με τα γνωστά «Πακέτα Ντελόρ».
Τρίτον, το Πακέτο Γιούνκερ, με προίκα 300 δισεκατομμύρια ευρώ δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει το σημερινό «πακέτο»της Πολιτικής Συνοχής.
Θεωρείται πιθανό, το «Α’ Πακέτο Γιούνκερ», να αρχίσει να εφαρμόζεται ταυτόχρονα και παράλληλα με τα Σύμφωνα Εταιρικής Σχέσης-ΣΕΣ 2014 – 2020,τα λεγόμενα νέα ΕΣΠΑ, τα οποία, ουσιαστικά, μετά  το Φεβρουάριο του 2015 θα αρχίσουν να υλοποιούνται. 
Γεφύρωση του επενδυτικού χάσματος
Ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής, στην ομιλία του, πρόσφατα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στη δέσμη των 300 δισ. και είπε σχετικά:
«Το επίπεδο των επενδύσεων στην ΕΕ μειώθηκε σχεδόν κατά 500 δισ. ευρώ, ή κατά 20 %, σε σχέση με το πιο πρόσφατο υψηλότερο επίπεδο του 2007. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα επενδυτικό χάσμα. Πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες για να το καλύψουμε.
Η Ευρώπη μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου αυτού. Όπως γνωρίζετε, σκοπεύω να υποβάλω μια φιλόδοξη δέσμη επενδύσεων ύψους 300 δισ. ευρώ για την απασχόληση, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα.
Δεν θα δώσω αυτή τη στιγμή λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει αυτή η δέσμη. Πώς θα μπορούσα να το κάνω όταν η νέα μου ομάδα δεν έχει ακόμη συναντηθεί για να τη συζητήσει;
Θα πρέπει απλά να έχετε λίγο εμπιστοσύνη. Έχετε το λόγο μου ότι η Επιτροπή θα αρχίσει να εργάζεται νυχθημερόν γι΄αυτή τη δέσμη από τη στιγμή που θα αναλάβει καθήκοντα.
Αν λάβετε την υποστήριξή σας σήμερα, θα παρουσιάσουμε τη δέσμη πριν από τα Χριστούγεννα. Δεν πρόκειται για υπόσχεση, αλλά για επιβεβαίωση».

Blog:marina anastas.kourbela

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου